Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ταϊλάνδη: Τέλος στο θρίλερ - Βγήκε το τελευταίο παιδί και ο προπονητής από το σπήλαιο



Τέλος στο θρίλερ που παρακολουθούσε όλος ο πλανήτης με κομμένη την ανάσα.

Σήμερα βγήκαν από τη σπηλιά και τα τέσσερα εναπομείναντα παιδιά και ο προπονητής.

Και οι πέντε βγήκαν πριν λίγο από τη σπηλιά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Τα τέσσερα τελευταία παιδιά που απεγκλωβίστηκαν σήμερα ήταν τα πιο αδύναμα από το σύνολο των 12 παιδιών που εγκλωβίστηκαν στο σπήλαιο μαζί με τον προπονητή τους στις 26 Ιουνίου. Μάλιστα, το 11ο παιδί αναφέρεται πως ήταν και το πιο μικρό σε ηλικία, ο Chanin Wiboonrungrueng ή «Τιτάνας».

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος). Στο σπήλαιο μπήκαν 19 δύτες. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με το AP αναχώρησε από το σημείο ένα ασθενοφόρο.

Πρίν λίγο, απεγκλωβίστηκε και το 11ο παιδί το οποίο σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ είναι και το πιο μικρό σε ηλικία.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι διασώθηκαν το 9ο και το 10ο παιδί.

Το 9ο παιδί όταν απεγκλωβίστηκε δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο αυτοσχέδιο νοσοκομείο που έχει στηθεί στην περιοχή και θα μεταφερθεί με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Η ομάδα των ξένων δυτών και των ανδρών των ειδικών δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης έβγαλε οκτώ αγόρια στην επιφάνεια της γης μέσω των στενών, πλημμυρισμένων καναλιών από το εσωτερικό του σπηλαίου Ταμ Λουάνγκ, όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένα εδώ και δύο εβδομάδες, στην επιφάνεια της γης.

Συνολικά τα οχτώ παιδιά είναι σε καλή κατάσταση εκτός από δύο που λαμβάνουν αγωγή για μια ελαφρά μόλυνση στα πνευμόνια τους. Και τα 8 παιδιά αναμένεται να μείνουν στο νοσοκομείο για συνολικά επτά ημέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα παιδιά που έχουν διασωθεί είναι ηλικίας 12 έως 16 ετών που σημαίνει ότι στα τέσσερα παιδιά που βρίσκονται στο σπήλαιο είναι και το νεαρότερο μέλος της ομάδας των 12, ο 11χρονος Chanin Wiboonrungrueng.

Τα τέσσερα πρώτα παιδιά ζήτησαν - και έφαγαν - το πρωί της Τρίτης ψωμί και σοκολάτα ενώ σε όλα τα δωμάτια υπάρχει τηλεόραση μόνο που δεν επιτρέπεται ακόμα στα παιδιά να δουν τα αγαπημένα τους προγράμματα για να μην επηρεαστεί η διανοητική τους κατάσταση. Συναντήθηκαν με τους γονείς τους όμως από απόσταση καθώς οι γιατροί είχαν τοποθετήσει ένα τζάμι προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει κάποιος κίνδυνος για την εύθραυστη υγεία τους.

Τα παιδιά, όπως εξήγησαν οι γιατροί, φορούν και γυαλιά ηλίου ως προληπτικό μέτρο δεδομένου ότι βρίσκονταν κάτω από τη γη για αρκετές ημέρες.

Περιμένουν να περάσει το ασθενοφόρο: