Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 -
Μερική συννεφιά

13 °C

Σήμερα, 27. Μαΐου 2020

Τα αλλάζει η Γερμανία- Δεν θα τιμήσει τους δύο Ιταλούς αστυνομικούς που σκότωσαν τον ΑμριΗ Γερμανία δεν θα δώσει διάκριση στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς που εξετέλεσαν τον 'Ανις 'Αμρι.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, το γερμανικό κράτος δεν πρόκειται να δώσει, τελικά, διάκριση στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς Λούκα Σκατά και Κρίστιαν Μόβίο, οι οποίοι στις 23 του περασμένου Δεκεμβρίου εξετέλεσαν στο Μιλάνο τον Τυνήσιο τρομοκράτη 'Ανις 'Αμρι.

Όπως γράφει η Corriere, με αναφορά σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild η κυβέρνηση της 'Αγκελας Μέρκελ είχε την πρόθεση να ευχαριστήσει δημοσίως, με διάκριση, τους δύο αστυνομικούς που εντόπισαν και εξετέλεσαν τον 'Αμρί, ο οποίος, βάσει των ερευνών, πραγματοποίησε την τρομοκρατική επίθεση στην υπαίθρια αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, δύο υπουργοί της Γερμανίδας Καγκελάριου φέρονται να αντέδρασαν, διότι διαπιστώθηκε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί εξυμνούσαν τον φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, έκαναν τον χαρακτηριστικό φασιστικό χαιρετισμό και είχαν εκφράσει ρατσιστικές θέσεις και απόψεις.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί,πάντως, από το ιταλικό δημόσιο σε νέα, απόρρητη υπηρεσία, για να προστατευθούν από τυχόν εκδίκηση της ισλαμικής τρομοκρατίας