Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνελήφθη ο αδελφός του Νταβούτογλου ως οπαδός του Γκιουλέν



Σύμφωνα με το Turkish Minute  ο αδελφός του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, έχει συλληφθεί στα πλαίσια έρευνας για το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ισμέτ Οζτσελίκ (İsmet Özçelik), αρθρογράφο της εφημερίδας Aydınlık, ο λόγος που ο Νταβούτογλου δεν εμφανίζεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι η κράτηση του αδελφού του που συνελήφθη κατηγορούμενος για σχέσεις με τους γκιουλενιστές.

«Οι πάντες στην Άγκυρα συζητάνε αυτούς τους ισχυρισμούς. Ρωτήσαμε το κοντινό περιβάλλον του Νταβούτογλου σχετικά. Είπε ότι συνελήφθη για λίγο και μετά αφέθηκε ελεύθερος. Η ακριβής ημέρα της σύλληψής του είναι άγνωστη. Το κρατάνε μυστικό», έγραψε ο Οζτσελίκ.

Ο Νταβούτογλου παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της Τουρκίας για να τον διαδεχτεί ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, στα τέλη Μαΐου 2014, ύστερα από διαφωνίες του με τον Ερντογάν.

Το Turkish Minute γράφει ότι ο Νταβούτογλου κατηγορήθηκε ότι είχε μυστική συνάντηση με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σε εκείνη τη μυστική συνάντηση ο Νταβούτογλου δεν ήταν μόνος του αλλά ήταν μαζί με τον τότε πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.