Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συνεχίζεται το χάος στο Παρίσι: Επεισόδια και τραυματίες



Επεισόδια σημειώθηκαν στο Παρίσι, όταν ομάδα κουκουλοφόρων ενώθηκαν με τα Κίτρινα Γιλέκα στην κεφαλή της πορείας για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι ταραχές ξέσπασαν γύρω στις 11.00, τοπική ώρα, πριν ξεκινήσει η κεντρική πορεία των συνδικάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η γαλλική αστυνομία έχει προχωρήσει σε 165 προσαγωγές.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης εναντίον των εκατοντάδων ακροαριστερών ακτιβιστών –μέλη των αποκαλούμενων Black Blocs– που είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Μονπαρνάς.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές, κουκουλοφόροι ή φορώντας κίτρινα γιλέκα, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως "όλοι σιχαίνονται την αστυνομία" και στη συνέχεια εκτόξευσαν διάφορα αντικείμενα προς τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι αστυνομικοί απάντησαν με βομβίδες κρότου-λάμψης και με δακρυγόνα. Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ο Φιλιπ Μαρτινέ, ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το μπλοκ του οποίου ήταν επικεφαλής, αφού δέχτηκε επίθεση από κάποιους ακραίους.