Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Συγκλονιστικές στιγμές: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία μέσα από πέντε βίντεο



Τρόμος είναι η λέξη που μπορεί να περιγράψει το συναίσθημα που επικρατεί ξανά σε όλη την Ευρώπη από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Καταλονία που άφησε πίσω της 13 νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες.

Η πρώτη επίθεση έγινε στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Λας Ράμπλας με ένα λευκό βαν να κάνει ζιγκ-ζαγκ για εκατοντάδες μέτρα μέχρι να ακινητοποιηθεί αφού προσέκρουσε σε ένα περίπτερο με εφημερίδες.

Τα βίντεο που κατέγραψαν τις σκηνές αμέσως μετά την επίθεση είναι συγκλονιστικά. Άνθρωποι έχουν πέσει στον πεζόδρομο που σε πολλά σημεία έχει καλυφθεί με αίμα. Ορισμένοι από αυτούς είναι ακίνητοι. Ανάμεσα στα θύματα φαίνεται και ένα παιδί με τις αρχές να επιβεβαιώνουν ότι όντως ένα 3χρονο παιδί σκοτώθηκε από την τρομοκρατική επίθεση των τζιχαντιστών.

 

Οι πιο ψύχραιμοι από όσους επιζήσει της επίθεσης προσπαθούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα της επίθεσης ενώ γύρω τους ακούγονται ουρλιαχτά.

 

 

Περιπου εννέα ώρες αργότερα ο τρόμος επανήλθε στην Ισπανία όταν έγινε γνωστό ότι πέντε άτομα που επέβαιναν σε ένα ΙΧ παρέσυραν και - ευτυχώς - μόνο τραυμάτισαν έξι ανυποψίαστους πολίτες στην πόλη Καμπρίλς.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο επιθέσεις σχετίζονται χωρίς να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για κάποιο κοινό σχέδιο.

Αυτή τη φορά τους πέντε τρομοκράτες σταμάτησαν αστυνομικοί οι οποίοι άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τους τέσσερις επί τόπου και τραυματίζοντας σοβαρά τον πέμπτο, ο οποίος κατέληξε από τα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

 

Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν τις πρώτες εικόνες μετά την επίθεση στην πόλη Καμπρίλς με τους πέντε νεκρούς τρομοκράτες να κείτονται ακίνητοι στο έδαφος.

 

Πρώτος στόχος της αστυνομίας πλέον είναι να συλλάβει τον άνδρα που οδηγούσε το λευκό βαν που σκόρπισε τον θάνατο και τον τρόμο στη Βαρκελώνη.