Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

"Συγγνώμη, μόλις σκότωσα τη γιαγιά μου": Εφηβος ομολόγησε το έγκλημα γιατί... δεν άντεχε!



Ένας εγγονός μαχαίρωσε θανάσιμα τη γιαγιά του με κουζινομάχαιρο πριν ανακοινώσει το φονικό στους υπαλλήλους του γηροκομείου, προσθέτοντας «δεν το άντεχα πια».

Ο 33χρονος Antony Jennings μπήκε όπως και κάθε άλλη φορά σε οίκο ευγηρίας στο Έσεξ της Αγγλίας, υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, απόλαυσε μια κούπα τσάι με τη γιαγιά του Ruby Wilson και κατόπιν τη σκότωσε στο δωμάτιό της.

Η νοσοκόμα είπε μάλιστα πως η ηλικιωμένη, που έπασχε από άνοια, «χάρηκε πολύ που είδε τον εγγονό της», πριν εκείνος της αφαιρέσει τη ζωή στις 29 Νοεμβρίου 2017.

Στην υπόθεση, που εκδικάζεται αυτές τις ημέρες, οι ένορκοι άκουσαν εμβρόντητοι πως μετά βγήκε από το δωμάτιο, έπιασε μια νοσοκόμα από το χέρι και της είπε: «Συγνώμη, σκότωσα μόλις τη γιαγιά μου». Και όταν την είδε να απορεί, συμπλήρωσε: «Δεν κάνω πλάκα».

«Δεν μπορούσα να το αντέξω πια, δεν το άντεχα, δεν ξέρει πλέον ποιος είμαι, δεν καταλαβαίνει», είπε στους αστυνομικούς όσο του περνούσαν τις χειροπέδες. Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη έδειξε πως ο 33χρονος πάσχει από σχιζοφρένεια.

«Ο κατηγορούμενος ομολογεί πως σκότωσε τη Ruby Wilson», είπε η εισαγγελέας Stephen Rose στο δικαστήριο, «δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Αρνείται όμως πως είναι ένοχος για φόνο, πιστεύοντας πως είναι μόνο ένοχος για ανθρωποκτονία από κάτι που αποκαλεί μειωμένη ευθύνη. Εμείς όμως δεν το δεχόμαστε τη μειωμένη ευθύνη, λέμε πως είναι περίπτωση φόνου».

Το τι θα αποφασίσουν οι ένορκοι, 7 άντρες και 5 γυναίκες, θα φανεί τις επόμενες ημέρες…