Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Στον τάφο της προγιαγιάς του στα Ιεροσόλυμα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ



Ντυμένος με λινό κουστούμι, πουκάμισο και γραβάτα, ο Δούκας του Κέμπριτζ, κρατώντας λουλούδια, επισκέφθηκε τον τάφο της Πριγκίπισσας Αλίκης του Μπάτενμπεργκ, μητέρας του Πρίγκιπα Φιλίππου, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής.

 

 

Η πριγκίπισσα Αλίκη ήταν δισέγγονη της Βασίλισσας Βικτώριας που γεννήθηκε στο Κάστρο των Γουίνδσορ. Ήταν μια βαθειά θρησκευόμενη γυναίκα και πρόσφατα αναγνωρίστηκε από το Ισραήλ για τη γενναιότητά της να πάρει υπό την προστασία της μία Εβραία μητέρα και τα παιδιά της που κυνηγούσαν οι Ναζί. Τους προσέφερε καταφύγιο σώζωντάς τους από το Ολοκαύτωμα.

 

prince william

prince william

Παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας, αλλά εξορίστηκε, όταν εκδιώχθηκε όλη η ελληνική βασιλική οικογένεια. Τον πρίγκιπα Γουίλιαμ ευχαρίστησαν για το θάρρος της προγιαγιάς του, η Ήβη και ο Φίλιππος Κοέν, οι απόγονοι της Ρακέλ Κοέν, η οποία βρήκε καταφύγιο την περίοδο του πολέμου στο σπίτι της πριγκίπισσας στην Ελλάδα.

Ο Γουίλιαμ απόλαυσε, επίσης, τη μοναδική θέα της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ από το Όρος των Ελαιών, κλείνοντας με μοναδικό τρόπο αυτό το ξεχωριστό ταξίδι του στην Μέση Ανατολή.

prince william

Εντύπωση έκανε στους παρευρισκομένους, η προσήλωση με την οποία ο πρίγκιπας Γουίλιαμ στάθηκε για πάνω από είκοσι λεπτά, θαυμάζοντας την ηλιόλουστη πόλη του Ισραήλ πριν της πει αντίο.

Prince William touches the Western Wall, the holiest site where Jews can pray, in Jerusalem's Old City