Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023 -

Στόχος ληστών η σορός του Έντσο ΦεράριΟι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν ένα σχέδιο κακοποιών να κλέψουν τη σορό του θρυλικού ιδρυτή της Ferrari και να ζητήσουν λύτρα για την επιστροφή της.

Ο Έντσο Φεράρι, ο θρύλος της Φόρμουλας 1 και ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας που κατασκευάζει κάποια από τα γρηγορότερα και ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, πέθανε το 1988 σε ηλικία 90 ετών. Είχε καταφέρει να κάνει το λογότυπο της εταιρείας του, το όρθιο αλογάκι, μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη μάρκα.

Η αστυνομία του Νουόρο, στο νησί της Σαρδηνίας, ανακοίνωσε ότι μια συμμορία σχεδίαζε να κλέψει τη σορό και να ζητήσει λύτρα από την οικογένεια του Φεράρι ή από την εταιρεία του.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι αρχές δεν έδωσαν περισσότερες διευκρινίσεις για το σχέδιο αυτό, που το ανακάλυψαν κατά τη διάρκεια μιας άλλης έρευνας σχετικής με διακίνηση όπλων και ναρκωτικών ουσιών. Δεν ανακοίνωσαν εξάλλου πόσα πρόσωπα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση αυτή.

Ο Φεράρι έχει ενταφιαστεί στον οικογενειακό τάφο στο κοιμητήριο Σαν Κατάλντο της Μόντενα, κοντά στο εργοστάσιο της εταιρείας του στο Μαρανέλο, στην κεντρική Ιταλία.