Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 -
Μερική συννεφιά

15 °C

Σήμερα, 25. Απριλίου 2019

SPD: Λέμε όχι σε όσους θέλουν να καταστρέψουν την ΕυρώπηOξεία κριτική εναντίον των αντιευρωπαϊκών και ακροδεξιών λαϊκιστικών φωνών εξαπολύουν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες ενόψει των Ευρωεκλογών.  Επισημαίνουν την ανάγκη για ρεαλιστική, αλλά όχι ξενοφοβική προσέγγιση της προσφυγικής κρίσης. 

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφέστερο ποιες είναι οι αξίες που πρεσβεύουμε. Υπάρχουν πολλοί επικεφαλής κυβερνήσεων σε όλη την Ευρώπη που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη» διεμήνυσε η επικεφαλής του SPD, Άντρεα Νάλες, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, το ZDF. 

Δεν δίστασε μάλιστα να αναφέρει και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως αυτό του υπουργού Εσωτερικών και αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, και του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν. 

«Είμαστε περικυκλωμένοι από αντιευρωπαίους» συνέχισε,  ενώ με διάθεση αυτοκριτικής αναγνώρισε ότι το κόμμα της κατέστησε ευκολότερο για τα ακροδεξιά, λαϊκιστικά κόμματα να αποσπάσουν ψήφους στις προηγούμενες εκλογές.

Η Νάλες επεσήμανε την ανάγκη για πιο «ρεαλιστική» πολιτική αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, η οποία, όπως είπε, δεν θα προκύψει από την ξενοφοβία, ενώ απέρριψε τις επικρίσεις από το εσωτερικό του κόμματός της ότι βοηθάει τους ακροδεξιούς τονίζοντας ότι η Γερμανία δεν μπορεί να υποδεχθεί όλους τους πρόσφυγες.

«Χρειαζόμαστε έναν νόμο για τη μετανάστευση στη Γερμανία, κάτι για το οποίο το SPD μάχεται επί 20 χρόνια. Αυτοί που χρειάζονται προστασία θα τη λαμβάνουν, και εκείνοι που δεν τη δικαιούνται πρέπει να επαναπροωθούνται ταχύτερα» εξήγησε. 

Υπενθυμίζεται ότι οι Ευρωεκλογές θα διεξαχθούν από τις 23η έως τις 26 ΜαΙου 2019.