Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΣΟΚ! Εργαζόμενη σε νοσοκομείο κατηγορείται για δολοφονίες οχτώ νεογνών



Μια απίστευτη ιστορία φρίκης βλέπει το φως της δημοσιότητας με μία εργαζόμενη σε νοσοκομείο του Τσέστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία να έχει συνελήφθη με την κατηγορία ότι σκότωσε οκτώ νεογέννητα και αποπειράθηκε να σκοτώσει άλλα έξι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Οι αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνα, τον Μάιο του 2017, για τον θάνατο 15 βρεφών, από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2016, στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Κάουντες οφ Τσέστερ. Η γυναίκα συνελήφθη σήμερα το πρωί, με την αστυνομία να μην διευκρινίζει αν είναι νοσηλεύτρια, γιατρός ή υπάλληλος του νοσοκομείου.

Η έρευνα έχει στο μεταξύ διευρυνθεί, στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται κατά πόσο ήταν ύποπτοι οι θάνατοι άλλων 17 βρεφών που σημειώθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο από τον Μάρτιο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα περίπλοκη και πολύ ευαίσθητη έρευνα και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καθορίσουμε λεπτομερώς τι συνέβη και οδήγησε στον θάνατο αυτά τα μωρά», είπε ο Πολ Χιουζ, ο επιθεωρητής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η σύλληψη της γυναίκας συνιστά «μια σημαντική εξέλιξη» αλλά «οι έρευνες συνεχίζονται», πρόσθεσε, παραδεχόμενος ότι η υπόθεση αυτή είχε «τεράστιες επιπτώσεις για τις οικογένειες, το προσωπικό και τους ασθενείς του νοσοκομείου».

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Ίαν Χάρβεϊ, είπε ότι στηρίζει τις αστυνομικές αρχές στην έρευνά τους. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταλάβουμε τι συνέβη εδώ και να πάρουμε απαντήσεις, για εμάς και για τις οικογένειες», τόνισε, δηλώνοντας «πεπεισμένος» ότι η μονάδα νεογνών «θα συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια».