Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σόιμπλε: Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που κάνει ο Ερντογάν



Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκρουσε σήμερα τις εκκλήσεις πολιτικών της γερμανικής αντιπολίτευσης να σταματήσει κάθε συνεργασία με την Τουρκία, λόγω του κύματος διωγμών φερόμενων ως υποστηρικτών της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, κρίνοντας πως η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται μαζί με την Άγκυρα για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο Σόιμπλε, στέλεχος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του συντηρητικού κόμματος του οποίου ηγείται η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, επέμεινε πως θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί η συνεργασία με την κυβέρνηση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που κάνει ο Ερντογάν, αλλά δεν συμφωνώ (στη θέση) ότι (...) θα έπρεπε να τερματίσουμε τη συνεργασία μαζί του», είπε ο Σόιμπλε μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του στο Ροστόκ, στη βόρεια Γερμανία. «Είναι προς το συμφέρον μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε» με την τουρκική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο ίδιος.