Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

7 °C

Σήμερα, 27. Ιανουαρίου 2021

Σκύλος από την Κύπρο βραβεύτηκε σε διαγωνισμό στην Βρετανία


Ο  Πέρσυ, ένα αρσενικό σκυλί διασταύρωσης Πόιντερ βραβεύτηκε πρόσφατα σε ένα από τους μεγαλύτερους παγκόσμια διαγωνισμούς (Crufts) στην Βρετανία στην κατηγορία του καλύτερου διασταυρωμένου και διασωθέντος σκύλου (Best Crossbreed Rescue).
 
'Οπως αναφέρει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, ο Πέρσυ, ένας σκύλος εγκαταλελειμμένος ο οποίος είχε διασωθεί από τους διασώστες του καταφυγίου στο Δάλι (D.O.G) το 2018 με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως Λεϊσμανίαση και Ερλίχεια, ενώ πυροβολήθηκε τρεις φορές. Είχε επίσης σοβαρό πρόβλημα με τους νεφρούς, δεν μπορούσε καν να σταθεί στα πόδια του, ήταν αναιμικός και ζύγιζε μόνο 9 κιλά.
 
Παρόλες τις δυσκολίες που πέρασε, έτυχε της καλύτερης φροντίδας, αγάπης και συμπόνιας από την "Αμάντα Μπελ η οποία τον υιοθέτησε, τον πήγε στην Βρετανία και έδωσε στον Πέρσυ όλα εκείνα που εμείς εδώ στην Κύπρο του τα αρνηθήκαμε".
 
Το καταφύγιο ζώων στο Δάλι και η Αμάντα Μπελ που διέσωσε τον Πέρσυ μας έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα και ένα παράδειγμα προς όλους. Τα ζώα αξίζουν να έχουν την φροντίδα και την αγάπη μας. Οι ‘ξένοι’ μας το έδειξαν και εμείς έχουμε υποχρέωση να το δούμε αυτό ως παράδειγμα προς μίμηση γιατί απλά ‘τον πολιτισμό και την ηθική πρόοδο ενός λαού τα κρίνεις με τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα του’, αναφέρει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου και σημειώνει ότι σε εύθετο χρόνο θα  τιμήσει με το δικό του τρόπο και το καταφύγιο στο Δάλι αλλά και  την κ. Μπελ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ