Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σινά: Αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Αιγύπτιο ΥΠΑΜ λίγα 24ωρα μετά την υπογραφή της τριμερούς στην Λευκωσία



Η τριμερής συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου σε επίπεδο υπουργών Άμυνας μάλλον αναστάτωσε πολλούς...

Λίγα 24ωρα μετά τη σημαντική υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου, Πάνου Καμμένου, Χριστόφορου Φωκαϊδη και Sedki Sobhy, συμφωνίας η οποία αφορά τη συνεργασία των τριών χωρών στην επιτήρηση της Α. Μεσογείου και την ενεργειακή ασφάλεια, θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Αιγύπτιου ΥΠΑΜ.

Όπως αναφέρει το Reuters ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας επισκεπτόταν σήμερα  την αεροπορική βάση Arish στο βόρειο Σινά, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, όταν έγινε στόχος από πυρά όλμων, τα οποία έπληξαν τη βάση.

Από τα πυρά ένας αξιωματικός της Αεροπορίας σκοτώθηκε ενώ ακόμη δύο άτομα τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Άμυνας.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος οι δύο υπουργοί δεν τραυματίστηκαν από την επίθεση, αλλά οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, με τις περισσότερες να μιλούν ότι ο Sobhy γλίτωσε τα χειρότερα την τελευταία στιγμή.

Σε ότι αφορά τους τραυματίες είναι ένας ακόμη αξιωματικός και ένας στρατιώτης, ενώ προστίθεται ακόμη ότι ένα ελικόπτερο (άγνωστο εάν ήταν αυτό που μετέφερε τους δύο υπουργούς) καταστράφηκε ή έπαθε ζημιές.

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου δήλωσε πως «η πηγή των βολών εξουδετερώθηκε» στη συνέχεια.

 
hossam bahgat@hossambahgat
 

So it appears Egypt's defense minister Sobhi and Interior Minister Abdel Ghaffar just survived a serious assassination attempt at Al Arish airport