Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 -
Μέτριο

14 °C

Σήμερα, 29. Νοεμβρίου 2021

Σφοδρή σύγκρουση τρένου που μετέφερε ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές με φορτηγόΤρένο που μετέφερε ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές και συγγενείς τους συγκρούστηκε με φορτηγό σε διάβαση κοντά στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν αρκετά άτομα, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

«Το τρένο που μετέφερε τους Ρεπουμπλικάνους κοινοβουλευτικούς στο σεμινάριό μας συγκρούστηκε αλλά η Ρεμπέκα (σ.σ. η σύζυγός του) κι εγώ είμαστε καλά. Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και γιατροί έχουν ανέβει και βοηθούν (…) τους τραυματίες» ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Μπράντλεϊ Μπερν.

Στις φωτογραφίες φαίνεται το τρένο της Amtrak να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ το φορτηγό, πιθανότητα απορριμματοφόρο, έχει καταστραφεί τελείως.

 

«Το τρένο συγκρούστηκε με ένα απορριμματοφόρο, κάλεσαν τους γιατρούς που επιβαίνουν να βοηθήσουν. Ο Δρ. Μάρσαλ βοηθά όσους έχουν τραυματιστεί», έγραψε από την πλευρά του ο Ρότζερ Μάρσαλ, που είναι γιατρός».

«Είμαστε όλοι καλά» διαβεβαίωσε ο Πιτ Σέσιονς, ενώ και το γραφείο του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Πολ Ράιαν, επιβεβαίωσε ότι δεν έχει τραυματιστεί.

«Είμαστε καλά, αλλά χτυπήσαμε ένα απορριμματοφόρο», επιβεβαίωσε και ο Γκρεγκ Γουόλντεν, αναρτώντας και μια φωτογραφία του κατεστραμμένου οχήματος.

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας αναχώρησαν σήμερα για το Γκρίνμπριρ, στη Δυτική Βιρτζίνια, για το ετήσιο, τριήμερο σεμινάριό τους.

Οι τοπικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει κάποιον απολογισμό. Παραμένει αδιευκρίνιστο πόσοι είναι οι τραυματίες και σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Σύμφωνα με Ρεπουμπλικάνους αιρετούς, ενδέχεται να υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί σοβαρά τραυματίες, μεταξύ των ανθρώπων που επέβαιναν στο απορριμματοφόρο.

Νοσοκόμα ανέφερε στο NBC29 πώς υπάρχει ένας νεκρός και ένας τραυματίας που είναι σε κρίσιμη κατάσταση.