Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

3 °C

Σήμερα, 26. Ιανουαρίου 2022

Σειρά συναντήσεων της Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημαΣυνάντηση και με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το ελληνικό ζήτημα θα έχει την Τετάρτη η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Η ισχυρή κυρία της Ευρώπης έχει προγραμματίσει συνάντηση με τη διευθύντρια του IMF Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο και θα ακολουθήσει η επαφή της με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Η εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Ουλρίκε Ντέμερ, δήλωσε πως η συνάντηση της Μέρκελ με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα περιλαμβάνει συζητήσεις «για γενικά θέματα» και δεν θα υπάρξουν δηλώσεις ή ανακοινώσεις όταν περατωθούν. Ακολούθως, η Γερμανίδα καγκελάριος θα υποδεχτεί και τον πρόεδρο της Κομισιόν, με τον οποίο θα έχουν δείπνο εργασίας, όπου θα συζητηθούν «τρέχοντα ζητήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Στο επίκεντρο των δύο αυτών συναντήσεων της Μέρκελ αναμένεται να βρεθεί το ελληνικό ζήτημα, οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και ο ρόλος του ΔΝΤ.

«Έχουμε πει ξανά και ξανά ότι για εμάς η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στην ίδια συνέντευξη Τύπου. «Το είπαμε αυτή την εβδομάδα, έχουν γίνει επίσης σχόλια από τις Βρυξέλλες γι' αυτό, ότι υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των θεσμών», πρόσθεσε.