Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σε έξαρση πόλεμος Κούρδων&Τουρκίας-Μάχες από το Β. Ιράκ μέχρι την Αφρίν (video)



Σε έξαρση βρίσκονται ξανά οι μάχες μεταξύ Κουρδων και τουρκικών δυνάμεων από το βόρειο Ιράκ μέχρι την Αφίν.

Τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερα drone με την προσβολή ενός οχήματος των Κουρδων ανταρτών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ στην περιοχή Zap.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η τουρκική Αεροπορία το όχημα που ήταν γεμάτων εκκριτικά κτυπήθηκε από αεροσκάφη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 6 Κούρδοι «τρομοκράτες», όπως τους αποκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται το όχημα διαπιστώθηκε μετά πως ήταν γεμάτο εκρηκτικά από την έκρηξη.

Να σημειωθεί η πολύ καλή συνεργασία τουρκική Αεροπορίας και UAV Anka τα οποία χρησιμοποιούν κάμερες της Aselsan με πολύ καλή ευκρίνεια όπως φαίνεται και στο βίντεο.

 

 

Την ίδια ώρα νέες μάχες ξεσπούν και στη Ν.Α.Τουρκία. Εχθές το τουρκικό γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 7 μέλη του PKK εξουδετερώθηκαν σε επιχειρήσεις που εκτέλεσαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Χακιάρι.

Η τουρκική Αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές στο Τσουκούρτζα του Χακιάρι στις 30 Αυγούστου εξουδετερώνοντας τουλάχιστον 3 ενόπλους του PKK που ετοίμαζαν χτύπημα σε στρατιωτικές μονάδες.

Ταυτόχρονα ακόμη μια φορά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της τουρκικής Αεροπορίας εντόπισαν 4 μέλη του PKK που επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Γιουκσέκοβα του Χακιάρι, οι οποίοι σύμφωνα με τα τούρκικά ΜΜΕ σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές.

Οι τουρκικές επιχειρήσεις ήρθαν σε απάντηση των κουρδικών επιθέσεων στην ύπαιθρο του Κόζλουκ στο Μπάτμαν, όπου σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι στρατι;nτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση εκτελέστηκε μετά τον εντοπισμό ομάδας αναρτών του ΡΚΚ στην περιοχή.

Με τα πρώτα πυρά που άνοιξαν οι Κουρδοι ένοπλοι τραυματίστηκαν σοβαρά δυο στρατιώτες. Οι δυο στρατιώτες άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τους κρατήσουν στη ζωή.

Οι Κούρδοι όμως εξαπλώνουν το αντάρτικο και στην τουρκοκρατούμενη Αφριν. Βίντεο δείχνει την επίθεση ανταρτών στην περιοχή της Αφρίν εναντίον θέσεων των τουρκικών ή δυνάμεων της οργάνωσης Hamza που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στην Αφρίν.

Από τη νυκτερινή επίθεση δεν είναι ξεκάθαρο εάν υπήρξαν θύματα εκ μέρους των κατοχικών δυνάμεων πάντως στο βίντεο φαίνονται εκρήξεις που υποδηλώνουν ότι προηγήθηκε κτύπημα με όλμους.