Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ρώσικα υποβρύχια βομβάρδισαν με πυραύλους στη θάλασσα του Μπάρεντς



Τα πυρηνικά υποβρύχια του Στόλου της Βόρειας θάλασσας τύπου 949А "Antey" σήμερα πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς με πυραύλους θαλάσσιας εγκατάστασης στη θάλασσα του Μπάρεντς. Τη δήλωση αυτή έκανε ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Στόλου Βαντίμ Σεργκά.

"Οι πυροβολικοί βομβαρδισμοί έγιναν από υποβρύχια εγκατάσταση σε θαλάσσιο στόχο που τοποθετήθηκε στους χώρους μαχητικής εξάσκησης στη θάλασσα του Μπάρεντς. Η καταστροφή του θαλάσσιου στόχους επιβεβαιώθηκε με δεδομένα του αντικειμενικού ελέγχου ", είπε.

Τόνισε ότι πριν τους βομβαρδισμούς έγινε μια λεπτομερής προετοιμασία, οι ναυτικοί επεξεργάστηκαν ραδιοτεχνικές ασκήσεις για τη χρήση των πυρηνικών όπλων. "Τα πληρώματα των υποβρύχιων «Smolensk» και «Voronezh» των υποβρύχιων δυνάμεων του Στόλου της Βόρειας θάλασσας εκτέλεσαν την υπόθεση της καταστροφής της ομάδας πλοίων του υποθετικού εχθρού ", διευκρίνισε ο Σεργκά.

Ο εκπρόσωπος του Στόλου επίσης τόνισε ότι κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης των μαχητικών βομβαρδισμών οι περιοχές της διεξαγωγής των ασκήσεων ήταν κελιστοί για εμπορική ναυσιπλοΐα.

Την προηγούμενη ημέρα τα πυρηνικά υποβρύχια επεξεργάστηκαν τη συνεργασία με το υποβρύχιο τζίζελ και το ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος TU-142 μακρινών αποστάσεων, τα οποία θα έπρεπε να εντοπίσουν τα πλοία του υποθετικού εχθρού. Την ομάδα κρούσης του «εχθρού» απεικόνιζαν τα τάνκερς "Manych" και "Kama".

Ο Βαντίμ Σεργκά επίσης ανέφερε ότι μετά τα πυρηνικά υποβρύχια τα πλοία του Στόλου της Βόρειας θάλασσας πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς με πυραύλους.

"Το πλήρωμα του καταστροφέα "Admiral Ushakov" πραγματοποίησε την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου "Moskit" στο στόχο που τοποθετήθηκε σε έναν από το χώρο της μαχητικής εξάσκησης στη θάλασσα του Μπάρεντς στην απόσταση σχεδόν 100 χιλιομέτρων. Το μικρό πυραυλικό σκάφος "Rassvet" πραγματοποίησε βομβαρδισμούς με πύραυλο "Malakhit" στο θαλάσσιο στόχο ο οποίος βρισκόταν σε μικρότερη απόσταση ", είπε. 

Ένα άλλο μικρό πυραυλικό πλοίο "Aysberg" κατέστρεψε το στόχο με ραδιοτεχνικά μέσα

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Στόλου, την προηγούμενη ημέρα τα πλοία πραγματοποίησαν την προκαταρκτική εξάσκηση μαχητικών πυραυλικών εκτοξεύσεων και επεξεργάστηκαν την εξουδετέρωση ομάδων αποβίβασης του υποθετικού εχθρού. Κατά την ιδέα των ασκήσεων, η ομάδα πυραυλικών πλοίων έλαβε στοιχεία της κατασκοπείας για την παρουσία μιας "εχθρικής ομάδας" των πεζοναυτών στην περιοχή κάλυψης των βαλλιστικών πυραύλων. Τις δυνάμεις του εχθρού απεικόνισαν μικρά ανθυποβρυχιακά πλοία "Brest" και "Snezhnogorsk".

Εφόσον το ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος IL-38 έδωσε οδηγίες στόχου, η ομάδα κρούσης των πλοίων πραγματοποίησε ραδιοτεχνικές ασκήσεις της πυραυλικής επίθεσης και υποθετικά κατέστρεψε την πρώτη ομάδα αποβίβασης του εχθρού. Η δεύτερη ομάδα αποβίβασης εντοπίστηκε από πυρηνικό υποβρύχιο πολλαπλών στόχων το οποίο έδωσε οδηγίες στόχους σε πλοία της ομάδας κρούσης του στόλου.