Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ρωσία: Η κατάσταση στη Συρία είναι το πιο βασικό θέμα στην ατζέντα της διεθνούς σύσκεψης



Η επανέναρξη της εκεχειρίας στην Συρία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα πραγματοποιήσει η διεθνής κοινότητα το Σάββατο για την συριακή κρίση στη Λωζάννη στην Ελβετία, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

«Θα βρίσκεται σίγουρα στην ατζέντα των συζητήσεων», δήλωσε ο Μπογκντάνοφ στους δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι η Μόσχα αναμένει από την Ουάσιγκτον να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της που προβλέπονται στις συμφωνίες για κατάπαυση του πυρός στις οποίς κατέληξαν Ρωσία και ΗΠΑ.

Παράλληλα τόνισε ότι η Μόσχα υποστηρίζει την συμμετοχή του Ιράν, του Ιράκ και της Αιγύπτου στις συζητήσεις του Σαββάτου, καθώς η επίλυση της συριακής κρίσης απαιτεί «την εμπλοκή χωρών που έχουν άμεση επιρροή στις εμπλεκόμενες πλευρές στην Συρία».

Στις συζητήσεις θα μετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι και οι ομόλογοί τους της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και ίσως του Κατάρ, χωρών που υποστηρίζουν την ένοπλη συριακή αντιπολίτευση.