Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ρωσία: «Εξαπάτηση διεθνών διαστάσεων» από το ΝΑΤΟ



Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σήμερα πως η ηγεσία του ΝΑΤΟ δεν παραπλάνησε μόνο τη Σοβιετική Ένωση αλλά και τη διεθνή κοινότητα, με το να συνεχίζει την διεύρυνση της Συμμαχίας προς ανατολάς, παρά τις συμφωνίες που είχε κάνει με την Μόσχα στο ζήτημα αυτό.

«Αυτή ήταν μια εξαπάτηση διεθνών διαστάσεων» υπογράμμισε η Ζαχάροβα, παραπέμποντας στις δηλώσεις που είχε κάνει δημόσια ο πρώτος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, για το θέμα αυτό.

Η Ζαχάροβα προσέθεσε ότι την ευθύνη για την εξαπάτηση αυτή δεν την έχει μόνο η ηγεσία της Συμμαχίας και συγκεκριμένοι άνθρωποι, αλλά και ολόκληρες χώρες και πολιτικά συστήματα.

Εκτός των άλλων η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα «να δει προσεκτικά τα πλήγματα που καταφέρουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην διεθνή ασφάλεια», τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται μόνο για ένα ζήτημα ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά για ένα ζήτημα που αφορά το τι συμβαίνει στον κόσμο».