Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 -

Ρώμη: Συγκρούσεις αστυνομίας-οδηγών ταξί, τραυματίες και προσαγωγές



Χάος στο κέντρο της Ρώμης με συγκρούσεις αστυνομίας και οδηγών ταξί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Οι αυτοκινητιστές διαμαρτύρονται για την απουσία νομικής ρύθμισης σε ό,τι αφορά τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό. 

Αρκετοί τραυματίες στις συγκρούσεις, διαδηλωτές και αστυνομικοί, και τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις όμως, όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μεγάλο μέρος της ευθύνης των συγκρούσεων φέρουν οδηγοί ταξί που ανήκουν στην ακροδεξιά.

Ένας διαδηλωτής φωτογραφήθηκε με σιδηρογροθιά, και η εικόνα έκανε το γύρο του διαδικτύου και των ιταλικών καναλιών. 

Οι οδηγοί ταξί επιχείρησαν να εισέλθουν στην έδρα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της διεύθυνσης των Δημοκρατικών.

Από την μία πλευρά, η ιταλική κυβέρνηση θέλησε να δείξει ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς, και ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συνδέσει με ψήφο εμπιστοσύνης την έγκριση του μέτρου που παρατείνει το σημερινό νομικό πλαίσιο. 

Από την άλλη, όμως, ο υπουργός Μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελρίο, συνεχίζει την διαπραγμάτευση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των οδηγών ταξί. Ο κύριος στόχος, είναι να επιτευχθεί συμφωνία, με μια λογική ρύθμιση του όλου τομέα των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, χωρίς να πληγεί όμως η αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού.