Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Reuters: Τι λένε οι Αθηναίοι για τη συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup



Οι Έλληνες δε φαίνονται να ενθουσιάστηκαν από τη συμφωνία στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος, σημειώνει σε ρεπορτάζ του από την Αθήνα το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας πως η διάθεση των κατοίκων της πρωτεύουσας σήμερα το πρωί ήταν επιφυλακτική.

«Η ζωή μας θα συνεχίσει να είναι η ίδια, οι νέοι μας θα μεταναστεύουν στο εξωτερικό, τα δικαιώματα των ηλικιωμένων θα ποδοπατούνται», δήλωσε ο Έλβις Παπανικόλας, ένας 28χρονος εργαζόμενος στον τομέα του τουρισμού.

«Αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί με τους μισούς Έλληνες να παίρνουν χάπια ή να αυτοκτονούν, και τους άλλους μισούς άνεργους», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο 74χρονος συνταξιούχος Αναστάσιος Ζώης σημείωσε: «Η ελάφρυνση του χρέους σίγουρα είναι καλό πράγμα για την Ελλάδα, όμως θα πάρει καιρό μέχρι η θετική επίδραση να φανεί στην πραγματική οικονομία».

Όπως σημειώνει το Reuters, πολλοί Έλληνες δε γνωρίζουν τι προβλέπει η συμφωνία, εστιάζοντας την προσοχή τους περισσότερο στην επίπτωση που είχαν τα μνημόνια στις τσέπες τους. Ωστόσο, με περισσότερες περικοπές συντάξεων και αυξήσεις φόρων να έχουν ήδη νομοθετηθεί για το 2019 και το 2020, οι Έλληνες δεν αναμένουν τα οικονομικά τους να βελτιωθούν σύντομα, αναφέρει το πρακτορείο, που παρατηρεί πως η χλιαρή αντίδραση των πολιτών δείχνει ότι η συμφωνία για το χρέος δεν θα ενισχύσει σημαντικά τις ελπίδες της κυβέρνησης για επανεκλογή στις επόμενες εκλογές.

«Αυτό που έχουμε εδώ είναι μία ακόμα δόση φαρμάκου για τον ασθενή», δήλωσε ο 28χρονος Αλέξης Καλαμπόκης, που εργάζεται σε κατάστημα με δερμάτινα είδη στο κέντρο της Αθήνας. «Δε νομίζω ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα αλλάξει πολύ», πρόσθεσε.