Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Ρατσιστική επίθεση σε έγκυο μουσουλμάνα από χούλιγκανς



Θύμα βίαιης επίθεσης έπεσε μια νεαρή έγκυος μουσουλμάνα στη Βαρκελώνη  από δυο άγνωστους άντρες.

 Το περιστατικό θεωρήθηκε ιδιαιτέρως σοβαρό από τις αρχές της μεγάλης ισπανικής πόλης, καθώς δεν είναι το μοναδικό ρατσιστικού περιεχομένου που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.

Η γυναίκα περπατούσε στην περιοχή της Παλιάς Πόλης στη Βαρκελώνη, με το σύζυγό της και το ανήλικο παιδί τους. Τότε τους προσέγγισαν δύο άνδρες, οι οποίοι άρχισαν να τη βρίζουν γιατί φορούσε μαντήλα, ζητώντας να την αφαιρέσει από το κεφάλι της. Όταν ο σύζυγός της ζήτησε το λόγο για τα υβριστικά σχόλια, άρχισαν να τον σπρώχνουν και τελικά τον χτύπησαν. «Η γυναίκα μπήκε ανάμεσά τους για να σώσει τον σύζυγό της. Τότε ο ένας από τους δύο κλώτσησε με όλη του τη δύναμη τη γυναίκα στην κοιλιά», αναφέρεται στην έκθεση της αστυνομίας.

Για καλή της τύχη στο σημείο έσπευσαν περαστικοί για να βοηθήσουν τόσο την ίδια όσο και τον σύζυγό της.Την ίδια ώρα ευτύχημα αποτελεί το γεγονός ότι το έμβρυο δεν διατρέχει κίνδυνο.

Μετά από λίγες ώρες, δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν για ανάκριση στο τμήμα. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο δράστες ήταν χούλιγκαν της ακροδεξιάς ομάδας γνωστή ως «Brigadas Blanquiazules», η οποία οπαδικά ανήκει στην Εσπανιόλ. Τα μέλη του συγκεκριμένου γκρουπ είχαν προκαλέσει κατά το παρελθόν πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αποβληθούν από το γήπεδο το 2010.