Κυριακή 29 Μαΐου 2022 -

Ράμα: «Γελοία και παράλογη» η διαδήλωση της αντιπολίτευσηςΓελοία και παράλογη χαρακτήρισε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα τη διαδήλωση της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης, που έχει αρχίσει από το Σάββατο, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

Μέσω της «εβδομαδιαίας επικοινωνίας» του στο Facebook ο κ. Ράμα απέρριψε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι έχει μετατρέψει την Αλβανία σε τεράστια φυτεία κάνναβης που έχει πλημμυρίσει την Ευρώπη και ότι με τα παράνομα κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών θα αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Δεν υπάρχει καμία πραγματική απόδειξη και καμία ανησυχία που να εκφράζεται από τον ΟΑΣΕ, ο οποίος είναι ο κριτής των εκλογών, ότι οι εκλογές αυτές κινδυνεύουν», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός. 

 

Προσέθεσε δε ότι «οι πολίτες έχουν δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αλλά οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν αρνητικό ρεκόρ στη διοργάνωση των εκλογών», κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενη χειραγώγηση της εκλογικής διαδικασίας στην Αλβανία την οποία - όπως είπε - επισημαίνουν όλα τα πορίσματα τον διεθνών οργανισμών τα τελευταία 25 χρόνια, μετά την πτώση του καθεστώτος των Εμβέρ Χότζα και Ραμίζ Αλία.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κατηγόρησε επίσης τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι διαμαρτύρονται για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από τη διαδικασία της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης και της εκκαθάρισης του πολιτικού συστήματος.


 
 

Η διαδήλωση της αντιπολίτευσης συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, ενώ οι ηγέτες της λένε ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι την παραίτηση του πρωθυπουργού Ράμα και τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 18 Ιουνίου.