Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πυροβολήθηκε 16χρονος Ελληνοαυστραλός μέσα στο σπίτι του



Ένας 16χρονος Ελληνοαυστραλός, που ονομάζεται Άλεξ Γατής, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από μία άγρια επίθεση που δέχτηκε μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή Lockleys, κοντά στην Αδελαϊδα, στη νότια Αυστραλία.

Ο έφηβος βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του όταν δέχθηκε δύο πυροβολισμούς, με την τοπική αστυνομία να θεωρεί πως πρόκειται για μια προσχεδιασμένη επίθεση από ένοπλο ο οποίος ακόμη δεν έχει συλληφθεί.

Οι σφαίρες διαπέρασαν το στήθος και την κοιλιά του 16χρονου Άλεξ, με τον 21 ετών αδελφό του να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια την ώρα που ο ένοπλος, ο οποίος ήταν ντυμένος στα μαύρα, έφευγε από το σημείο κατευθυνόμενος δυτικά.

Ο 16χρονος Ελληνοαυστραλός μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Royal Adelaide, όπου υπεβλήθη σε εγχείρηση και πια η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή.

Οι γονείς του Άλεξ βρίσκονταν στην Ελλάδα και σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ προσπαθούν να βρουν κάποιο εισιτήριο της τελευταίας στιγμής ώστε να επιστρέψουν στην Αυστραλία και να βρεθούν στο πλάι του παιδιού τους. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως είχαν… live εικόνα στα κινητά τους που είναι συνδεδεμένα με τις κάμερες ασφαλείας.

Γνώριζε τον δράστη ο Ελληνοαυστραλός; Τι λένε οι Αρχές
Ένας θείος του 16χρονου, είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως ο ανιψιός του «δεν είχε ποτέ εμπλακεί σε οτιδήποτε κακό. Εκτός αυτών, η αστυνομία δεν μας έχει πει ακόμη τίποτε. Οι γονείς του προσπαθούν να επιστρέψουν την ώρα που μιλάμε. Βρίσκονται σε κατάσταση σοκ».

Μια ανώνυμη πηγή, ένας άνθρωπος που πήγαινε στο ίδιο σχολείο με το θύμα, δήλωσε στο neoskosmos.com πως ο 16χρονος Ελληνοαυστραλός «είναι ένα πολύ καλό παιδί, πολύ ήσυχο και πολύ ευγενικό με όλους – καθηγητές και συμμαθητές».

Ο επικεφαλής της έρευνας, ντετέκτιβ Tony Ransom, είπε πως η αστυνομία δεν θεωρεί τυχαίο το περιστατικό. «Θεωρούμε πως τα άτομα στο σπίτι γνώριζαν τον δράστη».