Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022 -

Πυροβολισμοί σε σχολείο της Μόσχας - Συνελήφθη ένας 15χρονοςΕνας έφηβος μαθητής άνοιξε πυρ σε σχολείο στην πόλη Ιβαντεγιέφκα, στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους. 

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, δράστης είναι ένας 15χρονος, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί, ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο μαθητής φέρεται να μπήκε στην αίθουσα υπολογιστών, να φώναξε «ήρθα εδώ για να πεθάνω» και στη συνέχει να πέταξε καπνογόνα και να άρχισε να πυροβολεί εναντίον των συμμαθητών του. Τρεις από αυτούς πήδηξαν από τα παράθυρα για να σωθούν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και μια καθηγήτρια, στην οποία ο 15χρονος επιτέθηκε, σύμφωνα με πηγές του Interfax, με σφυρί, χτυπώντας τη στο κεφάλι.

Ο μαθητής, που τέθηκε υπό κράτηση λίγη ώρα μετά την επίθεση πιστεύεται ότι σχεδίαζε καιρό την επίθεση. Είχε ποστάρει σχετικές αναρτήσεις στα social media, ενώ είχε φροντίσει να κλέψει και το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του για να το χρησιμοποιήσει ενάντια στους συμμαθητές του.