Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Πρωτοφανής επίθεση των Γερμανών επιχειρηματιών σε Όλαφ Σολτς: «Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας σε σένα»



Mε βαρύτατες εκφράσεις επιτίθεται στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Ράινερ Ντούλγκερ, πρόεδρος της Ομοσποδιακής Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών (BDA), σύμφωνα με τον οποίο οι Γερμανοί επιχειρηματίες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και οι ενέργειές της είναι επιζήμιες για τη γερμανική οικονομία, ενώ οδήγησαν τους πολίτες σε κρίση εμπιστοσύνης προς τις αρχές!

Πρώτη φορά ακούγονται τέτοιες κατηγορίες για μία γερμανική κυβέρνηση.

«Όταν αυτός ο συνασπισμός ήρθε στην εξουσία, ποτέ δεν πίστευα ότι θα έπρεπε να το πω αυτό: εμείς, ως επιχειρηματίες, έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη σε αυτήν την κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντούλγκερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κυβερνητικός συνασπισμός (SPD – Πράσινοι – FDP) παραμελεί τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας και αντ’ αυτού επιτρέπει στη γραφειοκρατία να ανθίσει.

 

Τα τελευταία χρόνια το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης έχει αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες τους αναγκάζονται να πληρώνουν υψηλούς φόρους και εισφορές.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές απέτυχαν να επιτύχουν την υποσχεθείσα ασφαλιστική και φορολογική ελάφρυνση.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποτυγχάνει σε όλα τα μέτωπα», τονίζει ο Ντούλγκερ.

Ο Ντούλγκερ σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση αντί να παράγει αποτελέσματα, μένει προσκολλημένη στην κομματική πολιτική της, η οποία τελικά καταλήγει σε ένα μπαράζ ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.

«Δεν έχω δει κανένα οικονομικό θαύμα», υπογράμμισε ο επικεφαλής των Γερμανών επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διάθεση μεταξύ των επιχειρηματιών έχει βυθιστεί σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

«Αρχίζω να καταλαβαίνω όλο και περισσότερο κάθε θυμωμένο πολίτη», πρόσθεσε.

Το 2022, η Γερμανία, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, έχει πληγεί από ενεργειακή κρίση και, κατά συνέπεια, από αυξανόμενο πληθωρισμό, κυρίως λόγω των περιβόητων κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι στην Γερμανία εδώ και αρκετές ημέρες έχουν ξεσηκωθεί οι αγρότες καθώς η κυβέρνηση Σολτς τους έχει στερήσει την πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια, κάτι που οφείλεται στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίς και εν τέλει έβλαψαν περισσότερο την γερμανική οικονομία.