Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

σολτς



Από το Βερολίνο ξεκίνησε την ευρωπαϊκή περιοδεία ο Ζελένσκι – Το απόγευμα στο Παρίσι και αύριο στο Μόναχο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, βρίσκεται στο Βερολίνο, πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του στο πλαίσιο της οποίας θα υπογράψει διμερείς συμφωνίες ασφαλείας και θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς τη χώρα του, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την ευρείας κλίμακας επίθεση της Ρωσίας.



Σολτς: «Η Γερμανία θα πιάσει τις δαπάνες του ΝΑΤΟ» – Aκόμα δεν έχει επανεκλεγεί ο Ν.Τραμπ και ήδη προκαλεί πανικό

Η Γερμανία πέτυχε τον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανά το 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της για την Αμυνα για πρώτη φορά από το 1992, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων dpa σήμερα Τετάρτη.

Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς είχε δηλώσει αυτή την εβδομάδα ότι η Γερμανία θα επιτύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ, αλλά η κυβέρνηση του δεν είχε δώσει μέχρι τώρα ακριβή στοιχεία.



Στον «αέρα» λόγω Τραμπ η στήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Τις δυνάμεις τους κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενώνουν ο Όλαφ Σολτς και ο Τζο Μπάιντεν την ώρα που η στήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία κινδυνεύει πιο πολύ από ποτέ.



Επίσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς στις ΗΠΑ, 8-9 Φεβρουαρίου

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ουάσιγκτον στις 8 και 9 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Κεντρικά θέματα στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα είναι, σύμφωνα με τον κ. Χέμπεστραϊτ, η ρωσική πολεμική επίθεση στην Ουκρανία και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.



Γερμανία: Αιφνιδιαστική συγκέντρωση αγροτών με τρακτέρ στις εισόδους του λιμανιού στο Αμβούργο

Στο Αμβούργο οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σήμερα πραγματοποιώντας συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης καθώς απέκλεισαν αιφνιδιαστικά τα σημεία πρόσβασης του λιμανιού.



Πρωτοφανής επίθεση των Γερμανών επιχειρηματιών σε Όλαφ Σολτς: «Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας σε σένα»

Mε βαρύτατες εκφράσεις επιτίθεται στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Ράινερ Ντούλγκερ, πρόεδρος της Ομοσποδιακής Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών (BDA), σύμφωνα με τον οποίο οι Γερμανοί επιχειρηματίες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και οι ενέργειές της είναι επιζήμιες για τη γερμανική οικονομία, ενώ οδήγησαν τους πολίτες σε κρίση εμπιστοσύνης προς τις αρχές!