Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πρώτη κοινή προεκλογική εμφάνιση Ομπάμα - Κλίντον



Την πρώτη τους κοινή εμφάνιση σε προεκλογική εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα έκανε η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Η Χίλαρι Κλίντον έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου των ΗΠΑ, λέγοντας ότι έσωσε την οικονομία και ότι αποτελεί ενσάρκωση της ηγεσίας.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να χτίσει πάνω σε όσα έφτιαξε ο Μπαράκ Ομπάμα. 

Μιλώντας από το Σάρλοτ της Β.Καρολίνας η Κλίντον έστρεψε τα πυρά της και κατά του Τραμπ που έχει αμφισβητήσει τον τόπο γέννησης του Ομπάμα. Η αμερικανίδα πολιτικός είπε ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν ξέχασε ποτέ από πού κατάγεται. «Ντόναλντ, εάν τουιτάρεις, (κατάγεται) από τη Χαβάη».

Παίρνοντας τον λόγο, ο αμερικανός πρόεδρος είπε, μεταξύ άλλων: «Πιστεύω στην Χίλαρι Κλίντον».

«Είμαι εδώ για έναν απλό λόγο» είπε ο αμερικανός πρόεδρος. «Είμαι εδώ επειδή πιστεύω στην Χίλαρι Κλίντον και θέλω να βοηθήσετε να εκλεγεί νέα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Γι' αυτό το λόγο είμαι εδώ» τόνισε, σημειώνοντας ότι η πίστη του στην πρώην υπουργό Εξωτερικών πάντα ανταμειβόταν.

«Έχω ξεσηκωθεί» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα. «Η Χίλαρι με έχει ξεσηκώσει».

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θαύμαζε την Χίλαρι Κλίντον από τότε που οι δυο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία το 2008.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα συζητήσει με την Χίλαρι Κλίντον το θέμα της έρευνας του FBI σχετικά με την χρήση ιδιωτικού εξυπηρετητή για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενόσω εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών.

«Ο πρόεδρος εξαρχής πίστευε ότι είναι σημαντικό για το υπουργείο Δικαιοσύνης να διεξαγάγει τη δική του έρευνα ανεξάρτητα από οποιασδήποτε μορφής αντιληπτή επιρροή από τον Λευκό Οίκο ή οποιοδήποτε άλλο φορέα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ.