Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Προκλητικός Ερντογάν: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την σφαγή στην Τριπολιτσά»



Για ακόμα μια φορά προκαλεί ο Τούκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει: «Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι».

Να σημειωθεί πως την Τρίτη από τη βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος έστρεψε για ακόμα μια φορά τα βέλη του στην Ελλάδα. Και μεταξύ άλλων τόνισε πως: «H Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων με τις παράνομες και απερίσκεπτες απωθήσεις της».

Ενώ δεν δίστασε να δείξει ακόμα και φωτογραφίες με νεκρά βρέφη, τονίζοντας με ύφος πως αυτό είναι το αποτέλεσμα των βίαιων επαναπροωθήσεων από το ελληνικό λιμενικό.

Ακόμα από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ δήλωσε πως: «Βλέπουμε ότι τα pushbacks μεταναστών από την Ελλάδα αυξάνονται. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων, ενώ εμείς εργαζόμαστε για να αποτρέψουμε τα πτώματα των νέων μωρών όπως Aylan να ξεβραστούν στις ακτές» . Και πρόσθεσε: «Την περασμένη εβδομάδα, ένα μωρό, ο Asim -ηλικίας μόλις 9 εβδομάδων- και ο 4χρονος Abdulvahab έχασαν τη ζωή τους μετά τη βύθιση της βάρκας στην οποία επέβαιναν από ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο». Aκόμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως: Εκτός από τις «απάνθρωπες επαναπροωθήσεις» παράτυπων μεταναστών στο Αιγαίο, η Ελλάδα εφαρμόζει και «καταπιεστικές πολιτικές διακρίσεων» σε βάρος της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας», «Αναμένουμε από την Ελλάδα να αφήσει στην άκρη την πολιτική της έντασης και των προκλήσεων και να ακούσει τις εκκλήσεις μας για συνεργασία και αλληλεγγύη. Πιστεύουμε ότι η ευρωμεσογειακή σύνοδος που έχουμε προτείνει θα υπηρετήσει αυτό τον σκοπό. Ποτέ δεν έκαναν ένα θετικό βήμα και αυτό δείχνει ποιος θέλει ειρήνη και σταθερότητα και ποιος θέλει να προκαλεί και να δημιουργεί συρράξεις.Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα υποκύψουμε στις πολιτικές κλιμάκωσης που ακολουθούν άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Άμεση ήταν η απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου από την Ελληνική Κυβέρνηση. «Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας, κάθε φορά, διευρύνουν τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική. Η χώρα, η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμα και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες. Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο. Η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli. H χώρα, η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας», δήλωσε - μεταξύ άλλων- o Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συμμετοχής του στην 77η ΓΣ ΟΗΕ.

Οι Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συμμετοχής του στην 77η ΓΣ ΟΗΕ

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας, κάθε φορά, διευρύνουν τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική.

Η χώρα, η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμα και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες.

Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο. Η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli. H χώρα, η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας.

Η χώρα, η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στον χώρο της λογικής.

Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και απαντηθεί πολλές φορές. Κατ’ αρχάς η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα η οποία σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα και, βεβαίως, τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει, διευρύνεται και ευημερεί. Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πως η ακμάζουσα άνω των 100.000 κάποτε μειονότητα σήμερα έχει περιοριστεί σε λιγότερο από 5000 ανθρώπους. Ή όπως κάποτε λεγόταν η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί».