Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το προφίλ του πρέσβη απο τα μάτια ενός δημοσιογράφου!



Σύμφωνα με την μαρτυρία του Χίλτεγκάρντ Έινζτελ, δημοσιογράφου ετών 67, «ο Αμοιρίδης ήταν καλός φίλος και δημοφιλής στα δείπνα και τα πάρτυ του Ρίο».

«Ήταν πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος» δήλωσε, «ένας πολίτης του κόσμου, διαλλακτικός και ενημερωμένος». «Μιλώντας μαζί του σε έκανε να θέλεις να επισκεφθείς την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά. 

Αποκάλυψε, επίσης, ότι κανείς δεν ήξερα πως ήταν παντρεμένος ή ότι είχε σχέση όταν ζούσε στο Ρίο. «Πήγαινε παντού μόνος» προσέθεσε. Η οικογενειακή του κατάσταση έγινε γνωστή όταν αναφέρθηκε ληστεία στο σπίτι του και η παρουσία της γυναίκας του.

Ο ίδιος γνώρισε την Ολιβέιρα μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το περίφημο καρναβάλι. Σε μια εκδήλωση για την υψηλή κοινωνία στο παλάτι της Κόπακαμπάνα, με ελληνικό μάλιστα «θέμα» για τους καλεσμένους. 
 

Μετά τις συλλήψεις και τις διώξεις για ανθρωποκτονία της συντρόφου του Έλληνα πρέσβη, του αστυνομικού εραστή της και ενός ακόμη ατόμου η αστυνομία στη Βραζιλία συνεχίζει τις έρευνες για να φωτίσει όλες της πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης. 

Ο εκπρόσωπος του τμήματος ανθρωποκτονιών, Άντιλσον Παλάθιο, σημείωσε ότι όλες οι ενδείξεις οδηγούν πως το απανθρακωμένο πτώμα ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη, που αγνοείται από τις 28 Δεκεμβρίου. 

Η σύντροφός του δήλωσε αρχικά πως ο πρέσβης έφυγε από το σπίτι τους, στα προάστια του Ρίο, χωρίς να την ενημερώσει για τον προορισμό του. Το ζευγάρι ήταν μαζί τα τελευταία 15 χρόνια και είχαν μαζί μια δεκάχρονη κόρη. 

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αναφέρθηκε και στο αίμα που βρέθηκε στον καναπέ του σπιτιού και το οποίο πιστεύεται πως ανήκει στον πρέσβη. Αναφερόμενος στη σύντροφο του πρέσβη είπε ότι η οικογένειά της κατάγεται και έχει σπίτι στο Νόβα Ιγκουάσου. 

Από την πρώτη στιγμή οι αρχές έμαθαν και για τη σχέση της Ολιβέιρα με τον αστυνομικό που υπηρετούσε στον κεντρικό σταθμό του Ρίο στη Φαβέλα Φαλέτ. «Το ομολόγησαν» δήλωσε ο κ. Παλάθιο, ο οποίος όμως δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του τρίτου υπόπτου.