Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πολωνία: Οι αρχές αναζητούν δολοφόνο – θαυμαστή του Χάνιμπαλ Λέκτερ



Πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εξέδωσαν τη Δευτέρα οι αρχές της Πολωνίας σε βάρος ενός άνδρα - θαυμαστή του Χάνιμπαλ Λέκτερ, του κανίβαλου ψυχίατρου της ταινίας «Η σιωπή των αμνών», αφού σκότωσε και αποκεφάλισε μια νεαρή καθηγήτρια.

Ο καταζητούμενος Καγιετάν Ποζνάνσκι θεωρείται «πολύ επικίνδυνος» σύμφωνα με τις πολωνικές αρχές, οι οποίες εκτιμούν ότι διέφυγε σε κάποια χώρα της δυτικής Ευρώπης.

Οι φωτογραφίες του 30χρονου αδύνατου βιβλιοθηκάριου με τα καστανά μαλλιά κάνουν τον γύρο της Πολωνίας μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας, ενώ ο Ποζνάνσκι δεν έχει ποινικό μητρώο, ούε και είναι γνωστό αν πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια.

 

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο 30χρονος παρέδιδε μαθήματα αρχαίας ποίησης τα οποία συνόδευε με μακάβριες φωτογραφίες, ενώ ήταν και συλλέκτης σπαθιών σαμουράι.

Το θύμα του ήταν μια νεαρή καθηγήτρια ιταλικών, η οποία είχε συμφωνήσει να παραδώσει μαθήματα στον Ποζνάνσκι στο σπίτι της. Εκεί, ο 30χρονος τη σκότωσε και την αποκεφάλισε με ένα από τα σπαθιά του, ενώ στη συνέχεια μετέφερε το σώμα της στο δικό του σπίτι με ταξί. Πριν εξαφανιστεί, έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του για να σβήσει τα ίχνη του.

Οι πυροσβέστες οι οποίοι έφτασαν στο σπίτι ανακάλυψαν το σώμα της γυναίκας μέσα σε ένα σάκο, ενώ το κεφάλι της βρέθηκε και αυτό μέσα σε ένα σακίδιο, σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού.