Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν 400 τ.χ. στη Χερσώνα σε λιγότερο από μία εβδομάδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)



Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα ανακατέλαβε με αντεπίθεση περισσότερα από 400 τετραγωνικά χιλόμετρα κατεχόμενων από τη Ρωσία εδαφών στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας απελευθέρωσαν από την αρχή Οκτωβρίου περισσότερα από 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα της περιφέρειας της Χερσώνας», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης Νατάλια Γκουμενιούκ, αναφερόμενη για πρώτη φορά σε αριθμούς σχετικά με τις επιτυχίες των ουκρανικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Ukrinform, μέχρι τις 5 Οκτωβρίου η σημαία της Ουκρανίας έχει αποκατασταθεί σε οκτώ οικισμούς της περιφέρειας Μπερισλάβ στη Χερσώνα.
Σύμφωνα με χάρτες που επεξεργάστηκε το Sky News, μετά την αντεπίθεση της Ουκρανίας η Ρωσία έχει χάσει 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μέσα σε μόλις μια εβδομάδα.
Οι Ρώσοι αποσύρονται από θέσεις της πρώτης γραμμής ειδικά στην ανατολική επαρχία του Χαρκόβου.
Σύμφωνα με το ρωσικό Agentstvo η Ουκρανία έχει απελευθερώσει μια έκταση της τάξης των 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων μόνο την τελευταία εβδομάδα επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τα πιο σημαντικά στρατιωτικά κέρδη για την Ουκρανία από τότε που απέκρουσε την ρωσική προσπάθεια κατάληψης του Κιέβου, στις αρχές Μαρτίου.

 

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία δεν έχει πλεόν τη δυνατότητα ή το ηθικό για να υπερασπιστεί θέσεις κλειδιά στις κατειλλημμένες περιοχές, και αν οι Ουκρανοί πετύχουν στον στόχο τους να ανακαταλάβουν τη Χερσώνα, τότε υπάρχει μια πολύ σημαντική πιθανότητα ότι τελικά θα μπορέσουν να ανακαταλάβουν και την Κριμαία» δήλωσε χαρακτηριστικά Αμερικανός αξιωματούχους μιλώντας στην βρετανική Telegraph.