Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ποιος γαλαζοαίματος έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 280.000 ευρώ στην Αϊτή;



Aνθρωπιστική βοήθεια ύψους 280.000 ευρώ έστειλε στην διαλυμένη από τον τυφώνα Μάθιου Αϊτή ο Εμίρης του Ντουμπάι, με το ιδιωτικό του τζετ.

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ δώρισε 90 τόνους προμηθειών έκτακτης ανάγκης στο νησί της Καραϊβικής, όπου 300.000 άνθρωποι διαμένουν σε προσωρινά καταφύγια έχοντας χάσει τα σπίτια τους και όλη τους την περιουσία, μετά το πέρασμα του φονικού τυφώνα.

Πάνω από 1000 κάτοικοι του νησιού υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους από τον τυφώνα Μάθιου, σε μια Αϊτή που αγωνίζεται ακόμα να κλείσει τις πληγές τις από τον σεισμό του 2010 και την επακόλουθη επιδημία χολέρας που στοίχισαν τη ζωή μέχρι στιγμής σε 10.000 άτομα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ντουμπάι, η σύζυγος του Σεΐχη, Πριγκίπισσα Χάγια Μπιντ Αλ Χουσέιν, επέβλεψε προσωπικά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία περιλάμβανε σκηνές, προστατευτικά δίχτυα για τα κουνούπια, ιατρικές προμήθειες και μονάδες καθαρισμού του νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο ΟΗΕ απηύθυνε επείγουσα έκκληση για να συγκεντρωθούν 120 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των πληγέντων τους επόμενους τρεις μήνες. Ωστόσο, οι διεθνείς δωρητές δεν επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο να χρηματοδοτήσουν εκ νέου τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αϊτή: μόλις το 13% του ποσού αυτού έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα.