Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

ανθρωπιστική βοήθεια



Ενισχύεται η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα – Σε δυσμενείς συνθήκες διαβιούν οι κάτοικοι

Η ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας έχει αυξηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ χρειάζεται να δουν ότι η βοήθεια αυτή συνεχίζεται.



Ανθρωπιστική οργάνωση ζητεί ανεξάρτητη έρευνα για τα πλήγματα Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) που σκότωσαν 7 μέλη της

Η οργάνωση αρωγής World Central Kitchen (WCK) ανακοίνωσε ότι ζητεί τη διενέργεια «ανεξάρτητης έρευνας για τα πλήγματα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) που σκότωσαν επτά μέλη» της ομάδας της στη Γάζα τη Δευτέρα.



Χριστοδουλίδης: «Συνεχίζεται η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα παρά τα τραγικά γεγονότα»

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε σήμερα ότι «δεν πρόκειται να σταματήσει ο ανθρωπιστικός διάδρομος ”Αμάλθεια”».



Η Χαμάς ζητά να σταματήσουν οι ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από αεροπλάνα

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 18 ανθρώπων, εκ των οποίων 12 πνίγηκαν στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να συλλέξουν προμήθειες που είχαν ρίξει αεροπλάνα στην κατεστραμμένη από την πόλεμο Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς ζήτησε να «σταματήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις ρίψης βοήθειας από αέρος» και να ανοίξουν «γρήγορα» σημεία χερσαίας πρόσβασης για την ανθρωπιστική βοήθεια.



Χαμάς: Επτά άνθρωποι πνίγηκαν στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να συλλέξουν ανθρωπιστική βοήθεια

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι επτά άνθρωποι πνίγηκαν στη θάλασσα στη Λωρίδα της Γάζας στην προσπάθειά τους να συλλέξουν την ανθρωπιστική βοήθεια που είχαν ρίξει αεροπλάνα στον παλαιστινιακό θύλακα.



«Ένα δεύτερο, μεγαλύτερο φορτίο είναι έτοιμο να αναχωρήσει για την Γάζα», τονίζει ο ΥΠΕΞ της Κύπρου

Ακόμη ένα φορτίο είναι έτοιμο να αναχωρήσει από την Λάρνακα με προορισμό τη Γάζα ανέφερε ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος κατά την άφιξή του στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στις Βρυξέλλες προσθέτοντας ότι θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την πρόοδο του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου.