
Οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν αρχίσει να λεηλατούν καταστήματα και αυτοκίνητα μέσα στην πόλη Αφρίν, λίγες μόλις ώρες μετά την κατάληψη της.
Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το AFP, δείχνουν τους αντάρτες να λεηλατούν καταστήματα και αγαθά καθώς και αυτοκίνητα και τρακτέρ στην πόλη.
Pro-Turkish forces pillage Afrin after taking Syrian city https://t.co/kiD8EZmQrx pic.twitter.com/OgcG0EbJxG
— AFP news agency (@AFP) March 18, 2018
Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους προκάλεσαν ζημιές και έριξαν ένα άγαλμα που συνδέεται με την κουρδική παράδοση και τον πολιτισμό στο κέντρο της πόλης Αφρίν, ανακοίνωσε ομάδα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι στο Whatsapp, επικαλούμενη κέντρο ενημέρωσης στην Αφρίν.
Το άγαλμα αυτό ήταν του σιδηρουργού Κάβα, κεντρικού ήρωα της ιστορίας των Κούρδων για τη γιορτή του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους.