Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

Περίπου 370 στρατιώτες βαφτίστηκαν στις ασκήσεις "Centr-2015"



Περίπου 370 στρατιώτες και αξιωματικοί εκχριστιανίστηκαν κατά τη διάρκεια των στρατηγικών ασκήσεων "Centr-2015" οι οποίες έγιναν στη Ρωσία 14-20 Σεπτεμβρίου. Για το γεγονός αυτό ανέφεραν στις 12 Οκτωβρίου στο γραφείο Τύπου της Κεντρικής Στρατιωτικής περιοχής.

"Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων "Centr-2015" στους χώρους ασκήσεων τοποθετήθηκαν 17 ορθόδοξοι κινούμενοι ναοί και τρία τεμένη, πάνω από 20 ιερείς εκτελούσαν λειτουργίες ", είπε ο επικεφαλής του τμήματος σε θέματα εργασίας με θρήσκους στρατιώτες της Κεντρικής Στρατιωτικής περιοχής Ίγκορ Αγκαφόνοφ, τα λόγια του οποίου παρατίθενται στην είδηση που ήρθε στο πρακτορείο TASS.

Οι ασκήσεις "Centr-2015" έγιναν οι μεγαλύτερες ασκήσεις του ρωσικού στρατού φέτος. Στις ασκήσεις συμμετείχαν περίπου 95 χιλιάδες στρατιωτικοί, πάνω από 7 χιλιάδες οπλικά συστήματα και οχήματα, μέχρι 170 αεροσκάφη, 20 πλοία. Για πρώτη φορά στις σημαντικές ασκήσεις του ρωσικού στρατού συμμετείχαν στρατεύματα από το Καζαχστάν τα οποία ενσωματώνονται στη σύνθεση των Συλλογικών Δυνάμεων άμεσης δράσης του Οργανισμού της Συνθήκης της Συλλογικής Προστασίας.