Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παρίσι και Δουβλίνο στρώνουν κόκκινο χαλί στις βρετανικές επιχειρήσεις



Στο φουλ έχουν βάλει τις μηχανές Παρίσι και Δουβλίνο προσπαθώντας να πείσουν επιχειρήσεις με έδρα τη Βρετανία να εγκαταλείψουν το βρετανικό έδαφος μετά την απόφαση για Brexit και να μεταφερθούν στη Γαλλία ή στην Ιρλανδία.

Ήδη περισσότερα από 4.000 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων της Βρετανίας έχουν λάβει γράμμα αγάπης από το Παρίσι. Το γράμμα που έχει συνταχθεί από την περιφερειακή διοίκηση του Παρισιού μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα και απευθύνεται σε αξιωματούχους επιχειρήσεων κάθε κλάδου και μεγέθους παρουσιάζει αναλυτικά τα πλεονεκτήματα του επιχειρείν από τη γαλλική πρωτεύουσα. 

Σε αυτό, σύμφωνα με το Bloomberg, περιγράφονται πλεονεκτήματα, όπως είναι οι άριστες υποδομές, το εξειδικευμένο προσωπικό και οι παγκοσμίου επιπέδου υπηρεσίες, καλώντας τις εταιρείες να μεταφέρουν τις λειτουργίες και τις θέσεις εργασίας τους εκεί. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς υποσχέθηκε ακόμη και φοροαπαλλαγές στις εταιρείες που εξετάζουν μια τέτοια μετακόμιση στο Παρίσι.

Την ίδια ώρα, το Δουβλίνο στρώνει το δικό του κόκκινο χαλί σε εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου και της τεχνολογίας, καλώντας τις να μεταφερθούν στην Ιρλανδία. Η IDA Ireland, η κρατική υπηρεσία που έχει στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, ετοιμάζεται να αρχίσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες μεγάλη διαφημιστική καμπάνια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, θέλοντας να πείσει τους μάνατζερ να μεταφέρουν εκεί την έδρα των επιχειρήσεών τους. 

Η απόφαση για να πραγματοποιηθεί η εκστρατεία αυτή πάρθηκε μετά το δημοψήφισμα για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στην καμπάνια πάντως δεν θα γίνεται ευθέως λόγος για το Brexit αλλά θα περιγράφονται τα πλεονεκτήματα της Ιρλανδίας ως χώρας για να λειτουργεί μια επιχείρηση ανέφερε ο επικεφαλής της IDA Ireland Μάρτιν Σάναχαν σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Δουβλίνο. «Θα ήταν ωραίο να είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια εισροή τραπεζιτών. Θα πολεμήσουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε για τα συμφέροντα της Ιρλανδίας» είπε.

Ο Σάναχαν αποκάλυψε ότι η IDA Ireland ήρθε σε επαφή με εταιρείες που βρίσκονται σήμερα στη Βρετανία μόλις λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.