Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Πάνω από 100.000 ευρώ βρέθηκαν να «κολυμπούν» στον Δούναβη



Τουλάχιστον 100.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 100 και των 500 ευρώ βρέθηκαν πεταμένα στον Δούναβη στην Βιέννη, προκαλώντας συναγερμό στις αυστριακές αρχές...

Το χαρτονομίσματα εντόπισε ένα παιδί, που – παρά το τσουχτερό κρύο – βούτηξε στο ποτάμι για να τα πιάσει. Οι περαστικοί δεν κατάλαβαν τι είχε συμβεί και κάλεσαν την αστυνομία, θεωρώντας ότι το παιδί είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει. Τελικά οι αστυνομικοί έμειναν με την σειρά τους έκπληκτοι όταν φτάνοντας στο σημείο είδαν το αγότι να κρατά στα χέρια του μερικά από τα χαρτονομίσματα.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ακόμη και δίχτυα για να μαζέψουν τα χρήματα, τα οποία στην συνέχεια μετέφεραν στο αρχηγείο όπου τα στέγνωσαν πάνω σε απλώστρες δίπλα σε καλοριφέρ. 

Η αστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο... ξεπλύματος χρήματος ή κάτι άλλο που να σχετίζεται με εγκληματική δραστηριότητα. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρόμαν Αλσινγκερ δήλωσε ότι αν σε ένα χρόνο από τώρα δεν προσέλθει κάποιος για να διεκδικήσει τα χρήματα με αποδείξεις, τότε το ποσό θα παραχωρηθεί στο μικρό αγόρι που τα βρήκε.