Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Παναγιώτης Καραθανάσης: Ο 9χρονος σέφ, με δικό του κανάλι μαγειρικής στο YouTube.



O Παναγιώτης Καραθανάσης είναι ένας εξαιρετικός σεφ, που μπορεί να μην τον γνωρίζετε ακόμη, αλλά σίγουρα θα τον μάθετε σε μερικά χρόνια. Γιατί αν και ο Παναγιώτης είναι ακόμη 9 χρόνων και πηγαίνει στην τρίτη τάξη, έχει ήδη δικό του κανάλι μαγειρικής στο YouTube.

Ο Παναγιώτης ζει στο Glen Clove στο Long Island, και από πολύ μικρός έδειξε τη μεγάλη του αδυναμία στη μαγειρική, όπως μας λέει η περήφανη μαμά του, η Stacey. Οι συνταγές του Παναγιώτη που είναι yumtastic (αυτή είναι η αγαπημένη του λέξη και σημαίνει «σούπερ νόστιμες») βρίσκονται στο σύνδεσμο του YouTube https://www.youtube.com/channel/UCfD8wOcpNXXprIzIteRsYAQ?fbclid=IwAR0Itn1QiMsFofraXuyKQAT4JkLN3DBHpyCRx3wXDKVOwcysRWlmRgYcIGI καθώς και στη σελίδα του στο facebook

Οι συνταγές του είναι απλές και πρωτότυπες, μπορείτε να δοκιμάσετε να τις φτιάξετε μαζί με τα νεαρότερα μέλη της οικογένειάς σας και τα βιντεάκια του είναι πολύ αστεία και διασκεδαστικά. Εμείς ευχαριστούμε πολύ τον Παναγιώτη για την τιμή που μας έκανε και του ευχόμαστε πολλά βραβεία Michelin!

Αυτή την εβδομάδα ο Παναγιώτης θα μαγειρέψει παστίτσιο για αυτούς που εργάζονται στο «Glen Cove Hospital».

 Παναγιώτη, ξαφνικά φέτος τον Μάρτιο, σταμάτησες να πηγαίνεις στο σχολείο, όπως και όλα τα παιδιά στην Πολιτεία μας, εξαιτίας του Covid-19. Εσύ όμως έκανες κάτι διαφορετικό, από το να παίζεις στον υπολογιστή ή στο τάμπλετ. Θέλεις να μας μιλήσεις για αυτό;

Πάντα ήθελα να φτιάξω το δικό μου YouTube κανάλι αλλά ποτέ δεν είχα τον χρόνο, γιατί μετά το σχολείο έκανα πολλές δραστηριότητες. Οταν όμως έπρεπε να μείνουμε στο σπίτι από τις 13 Μαρτίου και σταματήσαμε να βγαίνουμε έξω, σκέφτηκα ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να αρχίσω το κανάλι μου, «chef Panagioti Karathanasi».

Και γιατί ήθελες να δημιουργήσεις το δικό σου κανάλι στο YouΤube;

Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω από τότε που ήμουν πολύ μικρός και ήθελα να έχω ένα κανάλι που να δείχνω τι μαγειρεύω.

Πώς έμαθες να μαγειρεύεις;

Εμαθα να μαγειρεύω από τις συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς μου.

Και τι είναι αυτό που σε ενθουσιάζει στη μαγειρική;

Μου αρέσει να ανακατεύω διάφορα υλικά και όταν μαγειρεύω περνάω καλά, διασκεδάζω.

 

Η αγαπημένη συνταγή του Παναγιώτη, σάντουιτς παγωτό.

Τι σου αρέσει να μαγειρεύεις περισσότερο;

Περισσότερο μου αρέσει να μαγειρεύω ψάρια και θαλασσινά, χταπόδι, καλαμάρια, γαρίδες.

Πώς αισθάνεσαι που έχεις τη δικιά σου σελίδα μαγειρικής και το δικό σου κανάλι;

Αισθάνομαι ενθουσιασμένος γιατί μου αρέσει πολύ να διαβάζω τα σχόλια που αφήνουν οι άλλοι για τη μαγειρική μου.

Πώς φτιάχνεις τα βίντεο για το κανάλι σου; Θέλεις να μας πεις από την αρχή τη διαδικασία, πώς το σκέφτεσαι, πώς το οργανώνεις και πώς το δημιουργείς;

Το φτιάχνω έτσι όπως μου έρχεται στο μυαλό.

Δηλαδή πώς σου έρχεται στο μυαλό;

(στο σημείο αυτό ο Παναγιώτης κουράστηκε να μας απαντάει και βοήθησε για λίγο η μαμά του)

Πρώτα διαλέγει τη συνταγή και μετά την ώρα που φτιάχνουμε το βίντεο μου λέει τα στοιχεία που θέλει να προσθέσει, για παράδειγμα όταν ξεφλουδίζει πατάτες, και αυτό τον δυσκολεύει. Μου λέει στο σημείο εκείνο να βάλουμε μια σκηνή που να γράφει «δέκα ώρες μετά» και μετά να εμφανιστούν οι πατάτες καθαρισμένες. Εχει από τη φύση του πολύ χιούμορ και βρίσκει πάντα τι ταιριάζει να προσθέσουμε στο video κατά την επεξεργασία, για να γίνει το βίντεο πιο αστείο.

Ο chef ετοιμάζει ένα ωραίο μεγάλο χταπόδι.

 Εχεις φτιάξει μια εντελώς δική σου συνταγή;

Δεν έχω φτιάξει μια δική μου συνταγή αλλά αλλάζω τις συνταγές και τις κάνω διαφορετικές. Κάποιες φορές προσθέτω έξτρα υλικά και γίνονται yumtastic!

Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Θέλω να γίνω σεφ. Θέλω να έχω πολλά εστιατόρια που να είναι κοντά σε πολλούς ανθρώπους για να μην χρειάζεται να οδηγήσουν μακριά για να φάνε καλά.

Τι θα μαγειρέψεις την επόμενη εβδομάδα;

Θα μαγειρέψω παστίτσιο και ελληνική σαλάτα και θα τα προσφέρω σε αυτούς που εργάζονται στο Glen Cove Hospital για να τους ευχαριστήσω για όλες τις θυσίες που κάνουν για εμάς αυτές τις μέρες.

Θα μοιραστείς μαζί μας την αγαπημένη σου συνταγή;

Ναι είναι το παγωτό σάντουιτς και μπορείτε να το δείτε στο κανάλι μου.

Η αγαπημένη συνταγή του Παναγιώτη, σάντουιτς παγωτό.

Ο Παναγιώτης τηγανίζει κοτολέτες κοτόπουλου με μεγάλη μαεστρία.

Ο Παναγιώτης έφτιαξε μία «yumtastic» πίτσα!

Πηγη: Εθνικός Κήρυξ