Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Όταν ο Σον Πεν (δεν) επρόκειτο να συναντήσει τον ηγέτη της ISIS



Τον γύρο του Διαδικτύου πρόλαβε και έκανε κείμενο που ήθελε τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους να ακυρώνει συνέντευξή του με τον Σον Πεν, μετά τη σύλληψη του «Ελ Τσάπο», πριν αποκαλυφθεί ότι η εν λόγω «είδηση» ήταν στην πραγματικότητα ψεύτικη, αποκύημα της φαντασίας του κωμικού Άντι Μπόροβιτς.

Ο Μπόροβιτς έγραψε στον New Yorker ότι ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ακύρωσε μία «πολυαναμενόμενη συνάντηση» με τον ηθοποιό Σον Πεν.

Το κείμενο περιείχε ακόμα και ψεύτικη δήλωση του εκπροσώπου του ηθοποιού, ο οποίος φερόταν να δηλώνει απογοητευμένος από την ακύρωση της συνάντησης και ότι «είχε φροντίσει να αγοράσει ρούχα κατάλληλα για έρημο-καμήλα, προετοιμαζόμενος για τη συνάντηση».

Σύμφωνα πάντα με το χιουμοριστικό κείμενο ο Αλ Μπαγκντάντι δήλωσε θαυμαστής της δουλειάς του ηθοποιού και ότι «λατρεύει όλα τα φιλμ του Σον, ακόμα και αυτό που έκανε με τη Μαντόνα».

Αυτή η τελευταία φράση φαίνεται πως δεν προκάλεσε ερωτηματικά σε συντάκτη της κινηματογραφικής ιστοσελίδας Deadline Hollywood, η οποία μετέδωσε την είδηση, πριν την αποσύρει και τελικά την εξαφανίσει. 

Την... είδηση έσπευσαν να μεταδώσουν και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Η ψεύτικη είδηση δημιουργήθηκε στον απόηχο της σύλληψης του «Ελ Τσάπο» στο Μεξικό, από τον οποίο ο ηθοποιός είχε πάρει συνέντευξη για λογαριασμό του περιοδικού Rolling Stone.

Σύμφωνα με το Μεξικό, η συνέντευξη υπήρξε καθοριστική για τον εντοπισμό του.