Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 -

Όρμπαν: «Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία»



Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την πορεία που ακολουθεί η Ευρώπη όσον αφορά τις σχέσεις της με τη Ρωσία.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Όρμπαν σημείωσε ότι οι συνεχείς αναφορές και δηλώσεις από δυτικούς πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη «ρωσική απειλή» υποδηλώνουν ότι η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία.

Επίσης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας επανεξετάζει τον ρόλο της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η Ουγγαρία δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας τονίζει ότι η συμμετοχή σε τέτοιες επιχειρήσεις δεν είναι προς το συμφέρον της Ουγγαρίας.

Ο Όρμπαν δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει να αξιολογήσει προσεκτικά τις επιπτώσεις των αποφάσεων του ΝΑΤΟ στην εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντά της.

Παρά τη συμμετοχή της Ουγγαρίας στο ΝΑΤΟ, ο Όρμπαν υπογραμμίζει ότι η συμμετοχή σε στρατιωτικές αποστολές πρέπει να λαμβάνεται υπόψη με βάση τα εθνικά συμφέροντα.

Ο Όρμπαν έχει επανειλημμένα επικρίνει τη στάση των δυτικών χωρών απέναντι στη Ρωσία, τονίζοντας ότι οι κυρώσεις και οι στρατιωτικές ενέργειες δεν οδηγούν σε μια βιώσιμη λύση.

Αντίθετα, υποστηρίζει ότι η προσέγγιση αυτή εντείνει τις εντάσεις και αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης.