Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Όλες οι θεωρίες για τη γυναίκα-καμικάζι που ανατινάχθηκε το πρωί στο Παρίσι



Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη γυναίκα που το πρωί, ζωσμένη με εκρηκτικά, ξεκίνησε να πυροβολεί με καλάσνικοφ κατά των επίλεκτων δυνάμεων της Γαλλικής αστυνομίας και στη συνέχεια ανατινάχθηκε.

Κατά ορισμένες πληροφορίες μάλιστα η γυναίκα ανατινάχθηκε νωρίς το πρωί στην έναρξη της επιχείρησης και τότε οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι θα έβρισκαν μεγάλη αντίσταση, αλλά και ότι είχαν «χτυπήσει» έναν σημαντικό στόχο.

Σύμφωνα με το κανάλι bfmtv η συγκεκριμένη γυναίκα είναι ξαδέρφη του Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ, για τον οποίο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι βρίσκεται ή βρισκόταν στο κτήριο της Rue du Corbillon, στην Place Jean Jaures, στο προάστιο Σαιντ Ντενί του Παρισιού, πολύ κοντά στο Stade de France.

Σημειώνεται ότι ο Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ θεωρείται ως ο εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων των τζιχαντιστών στη Γαλλία.

Το Le Point δίνει μια άλλη εκδοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται από αστυνομικές πηγές, η συγκεκριμένα γυναίκα ήταν υπό παρακολούθηση μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής. Μάλιστα αυτή ήταν η γυναίκα που οδήγησε τους αστυνομικούς στο διαμέρισμα στο Σαιντ Ντενί. Το Le Point δίνει επίσης την πληροφορία ότι η γυναίκα αυτή ήταν ξαδέρφη του πλέον καταζητούμενου τζιχαντιστή Αμπααούντ.

Η βρετανική Daily Mail επικαλείται δικές της πληροφορίες και μιλάει για μια γυναίκα με ξανθά μακρυά μαλλιά η οποία ενδέχεται να είναι η σύντροφος του Αμπααούντ.