Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 -

Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν τη συμφωνία για το BrexitΠανωλεθρία για την Τερέζα Μέι. Συντριπτικό "όχι" από το Βρετανικό κοινοβούλιο. 202 ψήφοι υπέρ και 432 κατά.
Με συντριπτική πλειοψηφία, οι βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου απέρριψαν τη Συμφωνία για το Brexit που είχε προτείνει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Με βάση το τελικό αποτέλεσμα, μόνο 202 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας ενώ 432 την καταψήφισαν. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η Τερέζα Μέι δήλωσε πως θα ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε τη συμφωνία για το Brexit, στην οποία είχαν καταλήξει η Βρετανίδα πρωθυπουργός και οι Βρυξέλλες.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, λίγο πριν από την ψηφοφορία, έκανε λόγο για μια ιστορική απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας μας για πολλές γενεές, τονίζοντας ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε μεγαλύτερο διχασμό. Άλλωστε, όπως είπε δεν υπάρχει εναλλακτική συμφωνία.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, εν μέσω των βρετανικών εξελίξεων, νωρίτερα επέστρεψε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος βρισκόταν στο Στρασβούργο.

Η ψηφοφορία είχε αναβληθεί, τον Δεκέμβριο, οπότε και ήταν προγραμματισμένο αρχικά να διεξαχθεί. Η διαδικασία πήρε παράταση τότε, υπό τον φόβο ότι η συμφωνία δεν θα γινόταν δεκτή από τους βουλευτές της Βρετανίας.