Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι εργαζόμενοι της Alitalia απέρριψαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης



Οι εργαζόμενοι στην Alitalia απέρριψαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας με ειδικό δημοψήφισμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Η καταμέτρηση βρίσκεται στην τελική της φάση, αλλά το «όχι» έχει ήδη ξεπεράσει το 50%.

Το σχέδιο προέβλεπε την μείωση του προσωπικού κατά 890 άτομα, τον περιορισμό των ρεπό και την περικοπή των μισθών κατά 8%.

Τις τελευταίες ημέρες, η ιταλική κυβέρνηση είχε παροτρύνει τους εργαζόμενους να εκφρασθούν θετικά, για να μπορέσει να εξασφαλισθεί η οικονομική επιβίωση και η ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι, όμως, εξέφρασαν με την ψήφο τους και την οργή τους για την κακοδιαχείριση του παρελθόντος.

Η Alitalia αναμένεται να εισέλθει σε καθεστώς έκτακτης διαχείρισης και, αν δεν βρεθούν νέοι μέτοχοι, είναι πολύ πιθανό να οδεύσει προς τη βαθμιαία, όσο και αμετάκλητη, διακοπή της λειτουργίας της.

Ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι συναντήθηκε με τον υπουργό οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα και τον υπουργό Μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελρίο σε μια προσπάθεια να χαράξουν στρατηγική και σχέδιο για την επόμενη μέρα.