Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο τυφώνας Χένρι έφερε καταστροφές στη Νέα Υόρκη - Πλημμύρησαν οι δρόμοι



Ο τυφώνας Χένρι χτύπησε τη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν οι δρόμοι, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση ορισμένων περιοχών.

Από το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησαν οι πρώτες ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή της Νέας Υόρκης. Ο τυφώνας Χένρι έκανε την εμφάνισή του και σε πολλές περιοχές τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίστηκαν και τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τις επόμενες ώρες εκτιμάται ότι η κακοκαιρία θα χτυπήσει σε μεγάλη έκταση τη Βορειοανατολική ακτογραμμή στο Λόνγκ Άιλαντ και αναμένεται να επεκταθεί μέχρι το Κονέκτικατ. Περίπου 55 εκατομμύρια άνθρωποι θα επηρεαστούν από τον τυφώνα. Το εθνικό κέντρο τυφώνων προειδοποίησε ότι οι άνεμοι μπορεί να φτάσουν τα 80 μίλια την ώρα.

Την ίδια ώρα η Eversource που παρέχει ρεύμα σε 1,2 εκατομμύρια πολίτες στο Κονέκτικατ προειδοποίησε ότι το ποσοστό των πελατών που μπορεί να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό για 8 με 21 μέρες φτάνει το 69%.

Αρκετοί πολίτες ανέβασαν στα Social Media κάποια βίντεο που δείχνουν πλημμυρισμένους δρόμους σε πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης. Πολλοί άνθρωποι πέρασαν το Σάββατο τους προσπαθώντας να προμηθευτούν τρόφιμα και να βάλουν βενζίνη στα οχήματά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχαν βενζινάδικα που ξεπούλησαν όλο το απόθεμα που είχαν.

Οι αξιωματούχοι στη Μασαχουσέτη, το Κονέκτικατ και τη Νέα Υόρκη προειδοποίησαν ότι υπάρχει πιθανότητα πολλοί άνθρωποι να μείνουν χωρίς ρεύμα για αρκετές μέρες. Οι αρχές συμβούλεψαν τους ανθρώπους να ασφαλίσουν τα σκάφη τους, να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους και να προμηθευτούν κονσερβοποιημένα προϊόντα μακράς διάρκειας.