Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Τραμπ το μετάνιωσε... Δεν δωρίζει τον μισθό του σε φιλανθρωπίες



Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα όμως ουδείς... Ούτε καν ο πάμπλουτος Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν φαίνεται διατεθειμένος να τηρήσει την προεκλογική του υπόσχεση ότι δε θα λάβει μισθό για τη θητεία του ως Πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αγνοήσει μέχρι τώρα τα αιτήματα από διεθνή ΜΜΕ να παράσχει αποδείξεις ότι υλοποιεί την προεκλογική του δέσμευση περί δωρεάς του μισθού του, ύψους 400.000 δολαρίων ετησίως, σε φιλανθρωπίες.

Σε δημοσίευμά του, ο Independent αναφέρει πως έχει υποβάλει σχετικό ερώτημα στον Λευκό Οίκο, χωρίς να λάβει έως τώρα απάντηση. 

Δύο ημέρες πριν από τον θρίαμβό του στις αμερικανικές εκλογές έναντι της Χίλαρι Κλίντον, ο Τραμπ είχε δηλώσει στο CBS ότι δεν θα εισέπραττε τα χρήματα που του αναλογούν. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο πρόεδρος θα πρέπει να λαμβάνει τον μισθό του, ο οποίος δεν μπορεί ούτε να μειωθεί ούτε να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα εισπράττει τον μισθό του, αλλά στη συνέχεια θα τον δωρίζει σε φιλανθρωπίες, ωστόσο μέχρι τώρα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν έχουν δοθεί αποδείξεις γι' αυτούς τους ισχυρισμούς. 

Η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ εκτιμάται πως ανέρχεται σε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι ο προεδρικός μισθός του αποτελεί μόλις το 0,01% της συνολικής περιουσίας του.