Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ θέλει Brexit - Συντάχθηκε με βρετανό βουλευτή πολέμιο της Ε.Ε



Ο άρχοντας των media Ρούπερτ Μέρντοχ, χαιρέτησε τη στάση βουλευτή του βρετανικού κοινοβουλίου ,που δεν επιθυμεί την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαική Ένωση. 

 

Ο Κάμερον χαιρέτισε την ιστορικής σημασίας συμφωνία που επετεύχθη χθες με τις Βρυξέλλες και προσδίδει «ένα ειδικό καθεστώς» στη Βρετανία εντός της ΕΕ κι υποσχέθηκε ότι θα αφιερωθεί ολόψυχα στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια στο δημοψήφισμα του Ιουνίου.

Μολαταύτα, ο ίδιος παραδέχθηκε πως ένας από τους στενότερους πολιτικούς του συμμάχους, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, θα συνταχθεί με τους πολέμιους της παραμονής. Ο τελευταίος τόνισε πως ναι μεν τον θλίβει, πλην όμως δεν τον παραξενεύει η εξέλιξη τούτη και κάλεσε κι άλλους Συντηρητικούς να ενταχθούν στο στρατόπεδο της «εξόδου».

 

«Συγχαρητήρια Μάικλ Γκόουβ. Οι φίλοι γνωρίζουν πως οι αρχές υπερισχύουν της προσωπικής φιλίας», έγραφε στο επαινετικό μήνυμά του στο Twitter ο Μέρντοχ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποια από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει ο 84χρονος ιδιοκτήτης της News Corp και της 21ST Century Fox Inc (και περιλαμβάνουν την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Βρετανία Σαν, τους Τάιμς του Λονδίνου, την Ουόλ Στριτ Τζέρναλ, και τη Νιου Γιορκ Ποστ) είναι πιθανόν να υποστηρίξουν την εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο ίδιος ο Μέρντοχ είχε και στο παρελθόν χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταγγείλει τις διαπραγματεύσεις του Κάμερον με την ΕΕ ως «μη συμφωνία», προσθέτοντας ότι «τώρα κυκλοφορούν φήμες ότι εκλιπαρεί συναδέλφους του στην κυβέρνηση να θέσουν κατά μέρος τις πεποιθήσεις τους».