Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022 -

Ο Πύργος του Άιφελ σβήνει τα φώτα για τους κατοίκους του ΧαλεπίουΟ Πύργος του Άιφελ, σύμβολο του Παρισιού, θα σβήσει σήμερα τα φώτα του στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας) σε ένδειξη υποστήριξης στο Χαλέπι, απέναντι στην «ανυπόφορη κατάσταση» που ζουν οι κάτοικοι της συριακής πόλης, ανακοίνωσε η δήμαρχος του Παρισιού.

Αυτό το «συμβολικό μέτρο, σε ένα μνημείο που το ξέρει όλος ο κόσμος, έχει σκοπό να προειδοποιήσει για άλλη μια φορά τη διεθνή κοινότητα για την επιτακτικότητα (ανάληψης) δράσης», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

«Οι τελευταίοι δρόμοι του Χαλεπίου που τελούν ακόμη υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης ανακαταλαμβάνονται αυτή την ώρα από το καθεστώς, προκαλώντας εκατοντάδες θύματα», ανέφερε ακόμη η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η Ινταλγκό ανέφερε πως την Πέμπτη θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο με προορισμό το Χαλέπι μια ιατρική ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή, η οποία θα αποτελείται από δύο φορτηγά που θα μεταφέρουν ιατρικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό που προσέφερε η Ένωση Οργανώσεων Παροχής Βοήθειας και Ιατρικής Φροντίδας (UOSSM).

Το υλικό θα διανεμηθεί σε δομές υγείας και σε νοσοκομεία της συριακής πόλης.

Η δήμαρχος του Παρισιού είχε δεχθεί τη Δευτέρα τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών Μπρίτα Χάγκι Χάσαν και ανακοίνωσε μέτρα βοήθειας υπέρ της πόλης όπου μια εκεχειρία που ανακοινώθηκε χθες είχε βραχύβια διάρκεια.

Το προσωπικό του Πύργου του Άιφελ συνεχίζει σήμερα για δεύτερη ημέρα σήμερα την απεργία του, αλλά η απεργιακή κινητοποίηση «δεν θα έχει επίπτωση» στην πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον δήμο.