Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ο Μ.Ομπάμα κάνει αυτοψία στην Αλάσκα για την υπερθέρμανση του πλανήτη



Με μποτάκια ορειβασίας, χαλαρό πουκάμισο και γυαλιά ηλίου, ο Μπαράκ Ομπάμα εντυπωσίασε με ένα απρόσμενο ταξίδι στην Αλάσκα και πέρασε ένα ολόκληρο απόγευμα στους παγετώνες.

«Θεαματικό! Θέλουμε να σας βεβαιώσουμε ότι και τα εγγόνια μας θα μπορούν να έρχονται εδώ» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, για να καθησυχάσει τις ανησυχίες από την κλιματική αλλαγή και το λυώσιμο των πάγων.


Πήγε με τα πόδια ως τον παγετώνα  Exit Glacier, ο οποίος υποχώρησε 2 χιλιόμετρα από το 1815. Στάθηκε όρθιος να θαυμάσει το τοπίο στην πλώρη του  Viewfinder και να παρακολουθήσει τρεις παγετώνες που υψώνονται πάνω από τη θάλασσα.
«Οταν δεν θα είμα πια πρόεδρος, θα μπορείτε να με βρείτε εκεί κάτω, σε αυτό το σπιτάκι», είπε και έδειξε με το δάχτυλο ένα σημείο στην ακτή.


Ο Ομπάμα αφιέρωσε δύο ημέρες στην Αλάσκα με αφορμή την υπερθέρμανση του πλανήτη, η οποία απασχολεί τους επιστήμονες και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Την Τρίτη, ο αμερικανός πρόεδρος, είχε κρούσει των κώδωνα του κινδύνου δηλώνοντας ότι «δεν προχωράμε όσο πρέπει πάνω σε αυτό το θέμα».
Η επίσκεψη Ομπάμα έρχεται τρεις μήνες πριν από την Σύνοδο του Παρισιού, στόχος της οποίας είναι να καταλήξει σε παγκόσμια συμφωνία ώστε να μειωθεί κατά 2 βαθμούς Κελσίου η παγκόσμια θερμοκρασία.