Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Αλάσκα



Αλάσκα: Παγκόσμια οικολογική «βόμβα» από τις πυρκαγιές

Η Αλάσκα φλέγεται. Εκτεταμένες δασικές περιοχές στην αρκτική ζώνη εξακολουθούν για πάνω από ένα μήνα να γίνονται βορά των πυρκαγιών, που υποβοηθούμενες από τις πρωτοφανείς υψηλές θερμοκρασίες, έχουν κάψει έως τώρα 2 εκατομμύρια εκτάρια. Δηλαδή μία έκταση μεγαλύτερη από αυτή που απανθράκωσαν όλες οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια το 2018.



Σεισμός 5,4 στην Αλάσκα

Σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών σημειώθηκε κοντά στο Ανκορατζ της Αλάσκας.

Aυτό ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημίες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ. Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών που σημειώθηκε κοντά στο Ανκορατζ τον Νοέμβριο προκάλεσε ρήγματα σε οδικές αρτηρίες, διακοπή τηλεπικοινωνιών και μικρές υλικές ζημίες.



Μια πόλη στην Αλάσκα αποφάσισε να αφαιρέσει το φθόριο από το πόσιμο νερό – Δείτε τι έπαθαν οι πολίτες…

Παρά τα όσα οι οδοντίατροι μας λένε για τις προστατευτικές επιδράσεις του φθορίου στα δόντια των ανθρώπων, διάφοροι “μύθοι” εξακολουθούν να υπάρχουν και να “υποστηρίζουν” ότι αυτό δεν ισχύει.



Σοβαρές ζημιές στον ελληνορθόδοξο ναό της Μεταμορφώσεως μετά τον μεγάλο σεισμό των 7 Ρίχτερ στην Αλάσκα

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες μεταξύ των ελληνορθοδόξων της πόλης 'Ανκορατζ της Αλάσκας, η οποία επλήγη χθες στις 8:29 το πρωί τοπική ώρα (19:29 ώρα Ελλάδας) από ισχυρό σεισμό 7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.



Μεγάλες ζημιές από τον σεισμό των 7 Ρίχτερ στην Αλάσκα

Μεγάλες ζημιές σε δρόμους, γέφυρες και αγωγούς υδροδότησης προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 7 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Αλάσκα στις 08:30 το πρωί, τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργός Εσωτερικών Ράιαν Ζίνκε.



Η πόλη που θα ξαναδεί τον ήλιο μετά από 65 ημέρες

Υπάρχει ένα μέρος στη Γη που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για όλα τα «νυκτόβια πλάσματα» του πλανήτη. Ειδικά για τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει καθόλου ο ήλιος μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην πόλη Utqiagvik στην Αλάσκα.